Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Katram sava Rīga ciklu turpina Liktenīgā satikšanās

Easyget.lv, 05.03.2014. 12:38

8. marta ceļojums Liktenīgā satikšanās muzeju kopprojekta Katram sava Rīga ietvaros būs veltīts mīlestībai, draudzībai un romantiskām nejaušībām, kas kļuvušas par Notikumiem. Un stāstiem par šiem notikumiem.
Katram sava Rīga ciklu turpina Liktenīgā satikšanās

Ceļojums Liktenīgā satikšanās norisinās deviņu muzeju kopīgā projekta Katram sava Rīga ietvaros, kad visa gada garumā katra mēneša otrajā sestdienā dodamies ceļojumā/akcijā, lai no dažādiem tematiskiem skatapunktiem iepazītu Rīgu, tās seno romantiku, notikumus un cilvēkus.

Trešais ceļojums/akcija Liktenīgā satikšanās notiks 8. martā:

  • plkst. 12.00 akcijas/ceļojuma sākums Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī–muzejā (Lāčplēša iela 48/50, dz. 14) un stāsts par dzejnieku un viņa četrām mīlestībām;
  • plkst. 12.40 – 16.00 ceļojums pa Rīgas centru, iepazīstot „liktenīgās satikšanās” vietas jeb – kur Aspazija pirmoreiz satika Raini, Janis Rozentāls – Elliju Forseli, Ojārs Vācietis – Ludmilu Azarovu; stāstus par draudzību, kas saistīja Rūdolfu Blaumani ar Viktoru Andrejanovu, Annu Brigaderi un Madi Svili-Peņģerotu, bet Ojāru Vācieti ar Dzidru Nīmandi, kā arī citus liktenīgus notikumus.

Viesošanās Andreja Upīša memoriālajā muzejā un Krišjāņa Barona muzejā un iespēja satikt Aspaziju aktrises Zanes Jančevskas atveidojumā. Noslēgums – Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā.

Biļetes cena – EUR 6.00. Pieteikšanās pa e-pastu katram_sava_riga@inbox.lv vai tel. 26703293

Aspazija savā autobiogrāfijā rakstīja: „Nejaušs gadījums vai, pareizāk, liktenis mani saveda ar Raini kopā: īsi priekš „Vaidelotes” uzveduma Garais bij pasteidzies sarakstīt recenziju, jo es viņam biju devusi izlasīt manuskriptu. Recenzija bija ļoti laba, bet tur galīgi bija pārprasts Mirdzas raksturs. Tas mani ļoti uzbudināja, jo Mirdza biju es pati un cits viss bija blakuslieta. Es, neko vairs nedomādama, kā vētra aizdrāzos uz „Dienas Lapas” redakciju, uzsviedu rakstu uz galda un teicu, lai raksta, cik slikti grib, tikai ne nepareizi.” Tā Rainis, bāls, pašaustās drēbēs un mazliet nervozs, pirmoreiz ieraudzīja „vētraino” Aspaziju.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV