Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

3D grāvējs “300: Impērijas dzimšana” piedzīvo pasaules pirmizrādi

Easyget.lv, 06.03.2014. 10:33

Pasaules pirmizrādi Holivudā piedzīvojusi filma „300: Impērijas dzimšana" (“300: Rise of an Empire”), kas ir turpinājums 2007. gadā tapušajai un skatītāju novērtētajai antīkās vēstures sāgai „300: Termopilu kauja".
3D grāvējs “300: Impērijas dzimšana” piedzīvo pasaules pirmizrādi

Filma uzņemta pēc Frenka Millera grafiskās noveles „Kserkss" motīviem, tās režisors ir Noams Murro, bet scenārija autors un producents - Zeks Snaiders („300: Termopilu kauja", “Sargi”, “Aizliegtais paņēmiens”, „Tērauda vīrs"). Galvenajās lomās - Salivans Stepltons, Rodrigo Santoro, Eva Grīna un Lena Hīdija.

Filmas darbība risinās pēc 2007. gadā iznākušās lentes notikumiem, kad persiešu armija pēc drosmīgo 300 spartiešu sakāves valdnieka Kserksa vadībā dodas iekarot grieķu pilsētvalstis. Kā pirmā tās ceļā ir Atēnas, kuras galvenais ierocis ir grieķu ģenerāļa Temistokla vadītā flote. Ar to nepietiek, tādēļ Temistokls spiests apvienot spēkus ar līdzšinējiem sāncenšiem spartiešiem, kuriem ir spēcīgi kājnieku pulki. Taču Kserksam joprojām ir ievērojams skaitlisks pārspēks kā jūrā, tā uz zemes.

Uz pirmizrādes seansu Losandželosas “TCL Chinese Theatre” kinoteātrī bija ieradušies gan jaunās filmas centrālo lomu atveidotāji Rodrigo Santoro, Eva Grīna, Lena Hīdija un citi, gan arī veidotāji ar producentu Zeku Snaideru priekšgalā. Lai arī starp filmas galvenajiem varoņiem, Spartas un Atēnu kareivjiem, valda brālīgas attiecības, un filma ir piesātināta ar asiņainām kaujas ainām, tieši aktrišu Evas Grīnas un Lenas Hīdijas atveidotās varones ir šī grāvēja centrālie virzītājspēki. Filmas režisors Noams Murro: “Šīs sievietes ir spēcīgas, gudras un arī nežēlīgas. Eva Grīna spēlē vēsturisku varoni, kura dzīvoja pirms vairākiem tūkstošiem gadu un bija persiešu flotes virspavēlniece.”

Eva Grīna, kuras zināmāko lomu sarakstā ir piedalīšanās tādās filmās kā “Casino Royale”, “Debesu valstība'', “Sapņotāji”, “Tumšās ēnas”, pirmizrādes pasākumā atklāja: “Jā, mana varone ir diezgan ekstrēma... Viņa necieš, ja kāds nepakļaujas viņas pavēlēm. Viņa ir nepacietīga, un ne vienmēr viņas nepacietībai ir pamats. Es pati gribētu būt tikpat drosmīga un spēcīga, taču jāatzīst, ka viņa dzīvo uz naža asmens. Viņa ir traka!”. Aktrise Lena Hīdija, kura pirmajā “300” filmā spēlēja Spartas karalieni un galvenā varoņa Leonīda (Džerards Batlers) sievu un kura popularitāti ieguvusi ar vienu no centrālajām lomām seriālā “Troņu spēles”, piebilda “Jaunajā filmā man ir jāvicina zobens, jāpiedalās cīņas ainās, un tas man patika! Šai lomai man nācās trenēties, tas nebija viegli, jo esmu par septiņiem gadiem vecāka – tik ilgs laiks pagājis kopš pirmās “spartiešu” filmas.” 3D filma „300: Impērijas dzimšana" uz Latvijas lielajiem ekrāniem iznāk 7.martā, vienlaikus ar ASV un virkni citu valstu.

Filmas reklāmas rullītis:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV