Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vācu kino klubā – mīlas filma "Ilgas"

Easyget.lv, 07.03.2014. 14:39

20. martā plkst. 19:00 Kinoteātrī Splendid Palace Vācu kino klubā tiks demonstrēta Valeskas Grīzebahas filma „Ilgas”.

„Ilgas” (Sehnsucht, 2004-2006) negaidīti un aizkustinoši atklāj izaicinājumus, ar kādiem saskaras Markusa un Ellas mīlestība. Filosofiskais un tomēr reālais mīlas filmas kodols tiek atklāts detalizēti precīzi un pārliecinoši, par ko filma godalgota ar Vācu filmu festivāla Kinomākslas balvu un citiem apbalvojumiem Varšavas Starptautiskajā Kino festivālā, kā arī kā labākā spēlfilma Hihonas Starptautiskajā kino festivālā.

Filmas cenrtā ir Markuss, atslēdznieks un brīvprātīgais ugunsdzēsējs, un viņa sieva Ella, mājsaimniecības izpalīdze un kora dziedātāja. Abi ir dzīves plaukumā un dzīvo nelielā ciematā netālu no Berlīnes. Abi jau no jaunības ir kopā ideālās attiecībās un liekas esam nešķirami – no ārpuses perfektā idille. Gandrīz par skaistu, lai būtu īstenība.

Taču tad apstākļi mainās. Izbrauciena laikā kopā ar brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem Markuss iepazīstas ar oficianti Rozi. Krietnā kunga prātā Markuss visu vakaru nodūdo kopā ar viņu. Nākamā diena reiz uzticīgajai dvēselei sākas ar ļaunu atmošanos – viņš atrodas svešā dzīvoklī, viņam blakus jaunā paziņa – Roze. Un viņš neatceras tikpat kā neko no notikušā.

Cerībā atkal sakārtot savu dzīvi Markuss dodas pretī attālajai mīlestībai, kas ir pavisam citādāka nekā pret sievu izjusto – sākas attiecību trīsstūris, no kura tikt ārā viņam izdodas tikai ar grūtībām.

Lomās: Andreass Millers, Ilka Velca, Anete Dornbuša, Ērika Lemke u.c.

Filma vācu valodā, subtitri angļu valodā, sinhrons tulkojums latviešu valodā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV