Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Kinoteātrī K-Suns notiks ikgadējais Frankofono filmu festivāls

Easyget.lv, 10.03.2014. 15:10

No 20. līdz 23. martam kinoteātrī K-Suns notiks Frankofono filmu festivāls, piedāvājot noskatīties septiņas filmas, kas apliecina cieņu sievietei frankofonajā kultūrā.
Kinoteātrī K-Suns notiks ikgadējais Frankofono filmu festivāls

Frankofono filmu festivāla programma: 

Ceturtdien, 20. martā 

plkst. 17.45
„Argeriha”, rež. Stefānija Argeriha (dokumentālā filma, 2012) – Šveice
Filmu par pianistiem Martu Argerihu un Stefanu Kovaceviču, divām izcilām klasiskās mūzikas personībām, ir veidojusi viņu meita Stefānija. Filma ir intīms ģimenes portrets, kurā meita risina savas attiecības ar māti, kas iecelta gandrīz dievietes kārtā. Kā mūsdienās apvienot bērnu audzināšanu un karjeru, partnerattiecības un personisko attīstību? Tas ir ceļojums Argerihu ģimenes matriarhātā.

plkst. 20.00
„Ķiršu dārzs”, rež. Mihaels Kakojanis (dramatiska komēdija, 1999) – Grieķija
1900. gads, Parīze. Ļubovas Raņevskas meita Aņa ierodas Parīzē, lai aizvestu māti – trauslu un pavedinošu sievieti – atpakaļ uz ģimenes muižu Krievijā. Pirms pieciem gadiem, kad noslīka Ļubas dēls, viņa pameta ģimenes muižu ar brīnišķīgu ķiršu dārzu un kopā ar mīļāko devās uz Parīzi, kur, iztērējis visu viņas naudu, mīļākais Ļubu pameta. Aņai un Ļubai atgriežoties mājās, ķiršu dārzs ir pilnos ziedos, bet ģimenes finanses strauji rūk, un tai ir jāsaskaras ar jauniem pārbaudījumiem.

Piektdien, 21. martā

plkst. 18.00
„8 sievietes”, rež. Fransuā Ozons (kriminālkomēdija, 2002) – Francija
50. gadi; kādā lielā buržuāziskā namā dziļos laukos ļaudis gatavojas svinēt Ziemassvētkus. Bet notiek kas dramatisks – mājas saimnieks tiek atrasts noslepkavots. Vainīgais vai drīzāk vainīgā ir meklējama astoņu sieviešu vidū, kuras regulāri apmeklēja upuri. Tādēļ sākas gara izmeklēšanas diena - pilna strīdu, nodevības un atklājumu.

plkst. 20.00
„Romāns sievietēm”, rež. Filips Renčs (komēdija, 2005) – Čehijas Republika
Filmas pamatā ir stāsts par divām sievietēm: divdesmitgadīgo Lauru, kura strādā dāmu iknedēļas žurnāla "Nosvērta sieviete" redakcijā un viņas māti - atraitni Janu, kura strādā kā tulks. Abas sievietes meklē "to īsto" un mūžu dienu viņām neveicas. Jana, kura kādreiz ir draudzējusies ar vienu Čehu, un tāpēc necieš "tipiskos" Čehus, izmisīgi meklē to īsto ārzemnieku, tajā pašā laikā izmisīgi cenšas izvairīties no pārāk pieklājīgā kaimiņa Žemlas. Laura pēc divām attiecībām ar angļu valodas lektoru un jaunu mobilo telefonu pārdevēju) iemīlas četrdesmitgadniekā Oliverā, kurš strādā reklāmas aģentūrā. Pats interesantākais ir tas, ka pirms 20 gadiem Oliveram bijušas attiecības ar Lauras mammu, citiem vārdiem sakot, Lauras mammai bijušas attiecības ar "tipisku čehu".

Sestdien, 22. martā

plkst. 18.00
„Kinoteātra Kapitolijs mazā dāma”, rež. Žaklīna Vēve (dokumentālā filma, 2005) – Šveice
Lisjēna Šnega ir neliela auguma enerģiska dāma. 2005. gadā, 80 gadu vecumā, viņa joprojām vadīja kinoteātri „Kapitolijs” Lozannā. Kinoteātrī viņa sāka strādāt 1949. gadā, un bija tā īstā dvēsele. Filmu fragmenti, plakāti un fotogrāfijas liecina par citu laikmetu, kaut kas no filmu zvaigžņu noslēpumainās smaržas vēl ir sajūtams, kad Lisjēna Šnega stāsta par Odriju Hepbernu, Rodžeru Mūru, Spānijas karalieni un anekdotes par to, kas viss tik nav atgadījies kinoteātra zālē…

plkst. 20.00
„Sievietes no sestā stāva”, rež. Filips Legē (komēdija, 2011) – Francija
Parīze, sešdesmitie gadi. Žans Luijs Žubērs, pedantisks mākleris un „strupceļā nonācis” ģimenes tēvs, atklāj, ka jautrs spāņu kalpoņu pulciņš ir iemitinājies... viņa buržuāziskās dzīvojamās mājas sestajā stāvā. Marija, jauna sieviete, kura
strādā šajā namā, liek viņam iepazīt mutuļojošu un vienkāršu pasauli, kas ir pilnīgs pretstats Žana Luija Žubēra ierastajai videi.

Svētdien, 23. martā

plkst.18.00
„Eldorado”, rež. Buli Laners (dramatiska komēdija, 2008) – Beļģija
Lietoto auto tirgotājs Ivans vēlu vakarā atgriežas savās lauku mājās Beļģijā. Viņš atklāj, ka kāds ir pie viņa ielauzies, un saskrienas aci pret aci ar jaunu vīrieti, kas viņa mājās bija meklējis naudu narkotiku iegādei. Ivans nolemj palīdzēt jaunajam cilvēkam, kas sevi sauc par Eliju, un viņu nenosūdz policijai, bet gan iedod nedaudz naudas. Visbeidzot Ivans nolemj arī aizvest Eliju pie saviem vecākiem, kas dzīvo Beļģijas dienvidos. Te arī sākas viņu piedzīvojumu, pārpratumu un dažādu citu peripetiju pilnais ceļojums pa Valoniju.

Bezmaksas ielūgumi uz Frankofono filmu festivāla filmām pieejami kinoteātrī K-Suns no 15. marta.

Foto: Kadrs no filmas „8 sievietes”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV