Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Edmunds Lūcis jaunākajā personālizstādē pievēršas cilvēces humāno vērtību tematikai

Easyget.lv, 11.03.2014. 17:25

No 15. līdz 25. martam „Radošo darbu galerijas Izstāžu telpā“ būs skatāma mākslinieka Edmunda Lūča personālizstāde “New Skin”.

Izstādē „New Skin” mākslinieks Luce (Edmunds Lūcis) pievēršas cilvēces humāno vērtību un identitātes raksturojumu izpratnes jautājumiem. Mūsdienās arvien notiek dažādu valstu politiskie, ekonomiskie, teritoriālie un cita veida konflikti globālajā pasaules arēnā. Valstis apvienojas un iestājas dažāda veida organizācijās un savienībās. Tas raisa polemiku ne tikai vēsturiskā, bet arī tagadnes un nākotnes kontekstā. Kas notiek ar dažādu situāciju pārvērtēšanu?

Neatņemama procesa sastāvdaļa ir identitātes mainīgās struktūras jautājums, kurā tiek ietverts etniskās un nacionālās identificēšanās fenomens, kas raksturo cilvēci un kurā tiek veidots priekšstats par sevi un savu piederību kādām grupām. Ar šo izstādi tiek akcentēti riski un problēmas, kuras var saistīt ar identitātes diskursu un tā mainību daudzo procesu mijiedarbībā.

„Informācijas pārbagātība, kas savā ziņā raisa vienaldzību un neitralitātes maskas uzlikšanu, rada imūnus vērotājus, kuri nekļūst par aktoriem un paliek nejūtīgi pret aktuālu problemātiku. Daudzi uzliek „jaunu ādu” („New skin”), caur kuru netiek saņemti ne racionāli, ne emocionāli impulsi. Pielāgošanās, noārdīšana, pārslāņošanās, „kažoka mainīšana” – tie ir jautājumi, kas nokļūst personālizstādes uzmanības lokā,” skaidro mākslinieks.

Daļa izstādē aksponēto mākslas darbu aprīlī un maijā tiks prezentēti izstādē Milānā.

Mākslinieks meklē vecus, lietotus rupja audekla maisus, apdriskātas un caurspīdīgas plēves, finiera gabalus, metāla plāksnes un cita veida plastikas materiālus, kurus gan tiešā, gan pārstrādātā formā izmanto savu mākslas darbu radīšanai. Šiem materiāliem piemīt dažāda veida un formas struktūras, kas vienlaicīgi atspoguļo arī mākslinieka uzskatus un attieksmi pret mūsdienu sabiedrības neizlēmību un patērētājkultūras fenomenu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV