Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Stepa dejas festivāls "Tap in Riga 2007"

Mārtiņš Vaters, 26.05.2007. 18:00 | komentāri (2)

Tieši 25.maijs bija tas mēneša datums, kad Kongresu nama lielajā zālē bija sapulcējusies ļaužu daļa, kuriem ritms un steps nozīmēja vairāk kā tikai vienkārša kurpju klabināšana.
Stepa dejas festivāls "Tap in Riga 2007"

Galerijas:

Pulkstenis rāda jau piecpadsmit minūtes pāri septiņiem, kad uz skatuves - pustumsā parādās četri puiši ar krēsliem un kungs baltā uzvalkā. Sākas maza improvizācija ar vīru baltajā uzvalkā, kurš, kā vēlāk izrādījās, ir pasākuma vadītājs. Tas viss bija kā tāda dublēšanās, jo to, ko vakara vadītājs nodejoja stepojot, puišiem vajadzēja atkārtot, izmantojot savus „instrumentus”.

Pirms pasākuma sākuma, ieņemot sēdvietas, bija iespēja vērot uz skatuves projicētus video ierakstus no dažādām ārzemju filmām, kurās tika attēlotas dažādas epizodes no mūzikliem un mākslas filmām, kurās tika izmantota stepa māksla.

Pasākumu atklāj ārzemju viesis Max Pollak no ASV, kurš savu uzstāšanos ir „izrotājis” ne tikai ar enerģisku stepa deju, bet arī ar dziedāšanu. Viņa pasniegtajās dejās ir manāma afrokubiešu „garša” un ne velti, jo viņš ir tas cilvēks, kurš Kubā ar Fidela Kastro atbalstu organizē stepa festivālus.

Pēc lieliskās Max Pollak uzstāšanās skatuvi „okupēja” divu dāmu duets, kuras savā izgājienā pasniedza austrumniecisku pieskaņu. Pēc tam sekoja kaimiņzemes Igaunijas pārstāve Vera Ivašina, kurai bija divi izgājieni, pa vidu ļaujot skatuves dēļus parībināt viesiem no Odesas.

Kā patīkams pārsteigums tika pasniegta Normunda Rutuļa uzstāšanās. Mākslinieks savas dziesmas laikā bija atvēlējis vietu stepa dejai, ja pareizi atceros, šī māksliniekam nav pirmā reize, kad uz skatuves dejo stepu.
Pēc Normuda Rutuļa uzstāšanās uz skatuves parādījās Latvijas stepa mākslinieki – „Bat Tap Company”.

Pasākums bija ar tādu kā mājīguma sajūtu, jo tā vadītājs veiksmīgi tādu radīja, arī priekšnesumu programma bija pārdomāta, jo, lai atpūtinātu skatītāju uztveri no stepa, uz skatuves ik pa laikam uznāca Denisa Paškēvica jaunais projekts, kuri muzicēja jazz stiliņā.

Jauki, ka ir cilvēki – kuri rīko arī šāda veida pasākumus, krāsainība pasākumu izvēlē apmeklētājiem ir garantēta.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV