Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pavasara uznāciens „Iededz martu!”

Easyget.lv, 13.03.2014. 15:38

19. martā plkst. 18.00 Jāņa Akuratera muzejs, O. Vācieša ielā 6a, atklās pavasari ar dzeju, mūziku un gaismas instalāciju Pavasara uznāciens „Iededz martu!”.

Projektā piedalās dzejnieki Ronalds Briedis, Ērika Bērziņa, Henriks Eliass Zēgners, Luīze Lismane un mūziķi Aivis Iesalmanis un Reinis Jakobsons („Martas asinis”, „Dun Dun”). Dzejas skanisko fonu, tāpat kā gaismas instalāciju un videoprojekciju, risinās radošā apvienība w-2 art – Vitālijs Vinogradovs, Julians Bāliņš un Vadims Kušneruks.

Šai vakarā muzikālā un vizuālā fona uzdevums ir pastiprināt un izcelt dzeju un dzejnieku, un šoreiz tas nav viegls uzdevums, jo katrs no uzaicinātajiem dzejniekiem ir spilgta personība.

Nevienam, kam ir kaut neliela izpratne par to, kas notiek latviešu literatūrā, nav jāstāsta, kas ir Ronalds Briedis (1980). Daudzkārtēju balvu ieguvējs, publicēts, tulkots, atzīts, viens no labākajiem mūsdienu dzejā.

Ērika Bērziņa (1977) strādājusi par redaktori dažādos preses izdevumos, publicējas kopš 2001. gada, debijas krājums „Ziemeļu lapsa” iznācis 2006. gadā. Starpdisciplināru pasākumu organizatore, Dzejas dienu pasākuma „Ceļojums ar dzejniekiem” kuratore. Ērikas Bērziņas dzeja ir sievišķīga, jutekliska un enerģētiska, viņa ir viena no autoriem, kas noteikti ir jādzird „dzīvajā”.

Henriks Eliass Zēgners (1995) dzejoļus sācis rakstīt jau deviņu gadu vecumā, debijas krājums „Elementi” klajā nācis pērn. Pierādījis sevi kā spilgtu talantu, H. E. Zēgners turpina aktīvi rakstīt, muzicē un piedalās dažādos pasākumos. Bez viņa latviešu dzejas pasauli nu jau ir grūti iedomāties.

Luīze Lismane (1989) studē maģistrantūrā Latvijas Mākslas akadēmijā, daudz strādā, bet atrod laiku arī dzejai – publicējas kopš 2013. gada sākuma. Viņas dzeja ir emocionāla, brīžiem skaudra, bet tajā ir arī kas ļoti gaišs.

Pasākuma kuratore Elvīra Bloma.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV