Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

RTU notiks XV Latvijas Studentu teātra dienas

Easyget.lv, 21.03.2014. 08:54

No 21. līdz 23. martam Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1, notiks XV Latvijas Studentu teātra dienas, kuru šā gada tēma ir «Vērtības».

Teātra dienās piedalīsies Latvijas augstskolu teātru un jauniešu teātra studiju dalībnieki, kurus vērtēs profesionāli režisori, teātra kritiķi un horeogrāfi. Labākais teātris saņems ceļojošo Lielo balvu – «Sudraba āksta cepuri». Ieeja uz izrādēm XV Latvijas Studentu teātra dienās bez maksas.

Atklājot festivālu, 21. martā plkst. 19 RTU studentu teātris «Spēle» rādīs divas viencēliena izrādes – Leldes Stumbres lugu «Upīte» un Hermaņa Paukša lugu «Ķieģelis». Abu izrāžu režisors – Romans Grabovskis. 22. martā no plkst. 12 RTU Mazajā zālē norisināsies visu studentu teātru priekšnesumu – izrāžu fragmentu – skate, un to vērtēs profesionāla žūrija: režisors Mihails Gruzdovs, horeogrāfe Tamāra Ēķe, literatūrzinātniece, teātra kritiķe Silvija Radzobe, balss atbrīvošanas speciāliste Dana Indāne, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāns Uģis Bratuškins, RTU Studentu kluba direktore, režisore Asja Visocka. Pēc iestudējumiem plānotas radošās debates, kurās piedalīsies žūrija, teātru režisori un dalībnieki.

Dienas noslēgumā svinīgā apbalvošanas ceremonijā tiks sveikts gada Latvijas labākais studentu teātris, labākais studentu aktieris un aktrise, kā arī piešķirtas žūrijas speciālbalvas par spilgtām mākslinieciskām kvalitātēm un pasniegta ceļojošā balva «Sudraba āksta cepure».

Latvijas studentu teātra dienās piedalīsies 11 teātri: RTU studentu teātri «Spēle» un «Kamertonis», Latvijas Universitātes Studentu teātris, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studentu teātris, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudija «Figaro», Rēzeknes Augstskolas studentu teātris «ĶerRA», Vidzemes Augstskolas studentu teātris «ViAGars», VEF Kultūras pils ansamblis «Rīgas Pantomīma», Daugavpils Universitātes studentu teātris «Nākam gaismā!», Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā Ģilde» jauniešu teātris «Vinnijs», improvizācijas teātris «ImproZoo», vienkopus pulcējot vairāk nekā 150 dalībnieku

23. martā no plkst. 12.00 interesenti aicināti uz balss atbrīvošanas un skatuves kustību meistarklasēm, ko vadīs balss un teātra māksliniece Dana Indāne un dejas pedagoģe un horeogrāfe Tamāra Ēķe. Maksa par vienu nodarbību – 2 EUR.

Tradīcija RTU pulcēt kopā studentu un jauniešu teātrus Latvijas Studentu teātra dienās tika iedibināta 2000. gadā, un 15 gadu laikā festivāls ir kļuvis par Latvijas augstskolu sadraudzības projektu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV