Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šonedēļ sākas Spānijas kultūras dienas

Easyget.lv, 24.03.2014. 11:14

No 27. marta līdz 27. aprīlim notiks Spānijas Kultūras dienas, kuru ietvaros paredzēta plaša pasākumu programma, kas iekļaus ikgadējo kino ciklu, vairākas atvērtās lekcijas, bērnu zīmējumu konkursu u.c. norises.

Spānijas kultūras dienu mērķis ir popularizēt spāņu valodu un kultūru.

Kā informē Spānijas vēstniecības Latvijā pārstāve Kristīne Avotiņa, Spānijas Kultūras dienas ievadīs bilingvālā izdevuma „Spāņu dzejas antoloģija. 20.gs.” prezentācija, kas būs pirmais apjomīgais spāņu dzejas izdevums latviešu valodā. Par godu šim notikumam Latvijā ieradīsies Alehandro Lopess Andrada, viens no antoloģijā iekļautajiem dzejniekiem, kurš 28. martā plkst. 11:00 Latvijas Kultūras Akadēmijas Zirgu Pastā sniegs konferenci „Spāņu dzejnieki un laikmets”. Lekcija spāņu valodā ar tulkojumu latviski.

Kino cienītāji katru aprīļa trešdienu plkst. 18:00 ES Mājā bez maksas varēs baudīt spāņu filmas. Kino cikla ietvaros tiks demonstrētas Goijas balvu ieguvējas „Sniegbaltīte” (Blancanieves, 2012) un „Es, arī” (Yo, también, 2009), kā arī vēl divi publikas atzinību guvuši kino darbi „Katrā rokā pa ierocim” (Una pistola en cada mano, 2012) un „Trīs dienas ar ģimeni” (Tres días con la familia, 2009).

23. aprīlī tiks atvērta fotogrāfiju izstāde “Būvniecības māksla Spānijā”, kuru līdz pat maija vidum būs iespēja apskatīt Arhitektu Savienības namā. Ieeja par brīvu.

Viens no Kultūras dienu centrālajiem notikumiem ir spāņu ģitāras meistara Rikardo Galjēna un Profesionālā pūtēju orķestra “Rīga” koncerts „Spāņu ģitāra un Bahs” 12. aprīlī Lielajā Ģildē. Biļetes pieejamas „Biļešu Paradīzes” kasēs.

26. aprīlī Kalnciema kvartālā tiks organizēts Spāņu tirgus, kurā būs iespēja nobaudīt un iegādāties dažādus spāņu gardumus. Bērni varēs piedalīties vairākās aktivitātēs un skatīties spāņu multfilmas, savukārt pieaugušie – parādīt savas zināšanas par Spāniju un tās kultūru, piedaloties konkursā, kura uzvarētāji iegūs brīnišķīgas balvas.

Kultūras pasākumu ciklu rīko Spānijas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Spānijas Tūrisma biroju, izdevniecību Neputns, Latvijas Kultūras akadēmiju, Latvijas Universitāti, Arhitektu Savienības namu, spāņu mācību centru „Centro Picasso” un „Spāņu kultūras centru Séneca”.

Plašāka informācija Spānijas vēstniecības mājas lapā www.exteriores.gob.es/embajadas/riga un pasākumu norises vietās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV