Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Spānijas kino cikls kultūras dienu ietvaros

Easyget.lv, 25.03.2014. 12:24

Arī šogad Spānijas Kultūras dienu ietvaros Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, notiks spāņu kino cikls, šoreiz piedāvājot noskatīties četras dažādu žanru filmas.

Kino ciklu 2. aprīlī atklās Pablo Bergera melnbaltā filma „Sniegbaltīte” (Blancanieves). 9.aprīlī tiks demonstrēta spāņu komēdija par vīriešu identitātes krīzi „Katrā rokā pa ierocim” (Una pistola en cada mano). Ciklu 16.aprīlī turpinās diskusijas raisošā filma „Es, arī” (Yo, también), bet 23.aprīlī noslēgs drāma „Trīs dienas ar ģimeni” (Tres días con la familia).

Spānijas kino cikla programma:

2.aprīlī „Sniegbaltīte”

Citādāks stāsts par pazīstamo Sniegbaltīti: viņa ir Karmena, skaita jauniete, kuras bērnība pagājusi cietsirdīgās pamātes Enkarnas ēnā. Bēgot no pagātnes, Karmena dosies aizraujošā ceļojumā savu jauno draugu, Rūķu Toreadoru trupas, pavadībā. Filma ieguvusi 10 Gojas balvas.

2012, rež. Pablo Bergers

9.aprīlī „Katrā rokā pa ierocim”

Astoņi vīrieši vecumā ap četrdesmit, samulsuši un apjukuši, attopas ikdienišķās situācijās, kas ataino viņu galveno konfliktu: vīriešu identitātes krīzi. Nespēja paust savas sajūtas, noved vīriešu komiskās un noţēlojamās situācijas, kas izbrīna viņu sievietes.

2012, rež. Tsesks Gajs

16.aprīlī „Es, arī”

Daniels, 34 gadus jauns vīrietis no Seviļas, ir pirmais eiropietis ar Dauna sindromu, kurš ieguvis universitātes izglītību. Uzsākot darbu valsts pārvaldē, viņš iepazīstas ar Lauru, savu kolēģi. Un iemīlas viņā. Filma ieguvusi 2 Goijas balvas.

2009, rež. Alvaro Pastors, Antonio Naarro

23.aprīlī „Trīs dienas kopā ar ģimeni”

Leai, kura kādu laiku ir pavadījusi ārvalstīs, steidzami jāatgrieţas Ţeronā, jo nomiris viņas vectēvs. Ģimenes patriarha nāve ir nevainojams iemesls, lai spiestā kārtā kopā sadzīvotu viņa pēcnācēji. Trīs dienas, kuras ilgst apbedīšanas rituāli, kalpo kā pierādījums ārišķībai un ierastai liekulībai konservatīvā vidusšķiras ģimenē, kurā problēmas ir acīmredzamas, bet nekad netiek skaidri nosauktas vārdā.

2009, rež. Mara Kolla

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV