Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sonora Vaice debitēs Niko Dostāla operetē „Klīvija”

Easyget.lv, 25.03.2014. 16:24

Sestdien, 30. martā plkst. 18:00 kultūras pilī Ziemeļblāzma Rīgas Muzikālais teātris aicina uz Niko Dostāla romantiskās operetes „Klīvija” izrādi, kuras galvenajā lomā debitēs Latvijā atzītā operdziedātāja Sonora Vaice. Viņas partneris izrādē būs Ingus Pētersons.
Sonora Vaice debitēs Niko Dostāla operetē „Klīvija”

Runājot par gaidāmo debiju un savas varones tēlu Sonora Vaice uzsver: „Klīvija ir diezgan skarba primadonna, kura līdz šim savu dzīvi veltījusi vienīgi mākslai un karjerai. Šis piedāvājums filmēties Boligvajā, nāk kā likteņa izaicinājums un dzīves atklāsmes mācība – tālu prom no Klīvijas ierastās un iekarotās komforta zonas. Klīvijai piemīt īpašības, kuras neatļaujos, bet, tā kā esmu sieviete - es viņu saprotu! Holivuda Klīvijā atklāja mākslinieci, Boligvaja - sievieti! Ar operetes žanru nedaudz esmu saskārusies arī agrāk, bet esmu ļoti priecīga par šo izaicinājumu man un iespēju sastrādāties ar personībām-profesionāļiem, kuri šo žanru man spēj atklāt arvien dziļāk, izprotot operetes specifiku un raksturīgās nianses. Tādi ir meistars Jānis Kaijaks un pianiste, producente Agija Ozoliņa-Kozlovska, kura nesaudzīgi sevi ziedo vispārējam operetes žanra uzplaukumam Latvijā. Darba process ir spraigs, jautrs un neiztiek bez kurioziem – gluži tāpat kā operetes sižetā”.

Rīgas Muzikālā teātra jauniestudējums – Niko Dostāla operete "Klīvija" – tā radošajai grupai ir aizraujošs mīlestības darbs skaistajā, publikas mīlētajā operetes žanrā. Izrādes režisors Indulis Smiltēns izveidojis multimediālu skatuves mākslas darbu, diriģenta Guntara Bernāta interpretācijā, ar Vitas Bekmanes un Agra Daņiļeviča horeogrāfiju, Elitas Platmalnieces kostīmiem, Jāņa Jansona scenogrāfiju un asociatīviem fona videosižetiem, mūsu laika noskaņām atbilstošā intonācijā. Iestudējums uzrunā skatītāju tieši šodienas situācijā, risinot mūžīgos ego izaicinājumus, savstarpējo attiecību nianses un personības veidošanās noslēpumus. Caur smeldzīgu un arī draisku humoru, skatītāji tiek aicināti identificēt cilvēciskās vājības un netikumus, bet, kā jau operetes žanrā pienākas, problēmas tiek atrisinātas un pozitīvais, godīgais triumfē.

Klīvijas personāži satiekas mazas valstiņas Boligvajas pierobežā. Miljardieris Potertons angažējis slavenus Holivudas aktierus jaunai, romantiskai filmai, kas tiek uzņemta Dienvidāfrikā, Boligvajā, kordiljēru pakājē. Pēkšņi galvenās lomas tēlotāja, slavena filmu aktrise Klīvija saņem vēstuli, kurā atklāts, ka filmēšana ir tikai aizsegs lielam un bīstamam, koruptīvam darījumam. Tajā pat laikā Boligvajā notiek apvērsums un varas maiņa. Potertons ir investējis ienesīgās valsts dabas bagātībās, kas tagad pēc apvērsuma vairs nav pieejamas, jo viņam liegta ieeja valstī…

30. marta „Klīvijā” skatītājus priecēs izcils un Latvijā iemīļots mākslinieku ansamblis – Klīvijas lomā debitēs atzītā latviešu operdziedātāja Sonora Vaice, savukārt viņu skatuves partneris būs skatītāju iemīļotais mākslinieks – Ingus Pētersons. Kopā ar viņiem izrādē piedalīsies Baiba Berķe, Emīls Kivlenieks, Juris Ādamsons, Jānis Frinbergs, Jānis Kirmuška un Zigurds Neimanis, orķestris, koris un dejotāji.

Tuvākās Niko Dostāla operetes „Klīvija” izrādes kultūras pilī Zimeļblāzma būs 30. martā un 27. aprīlī. Bet jau tuvākajā laikā Rīgas Muzikālais teātris ar „Klīvijas izrādēm” iepiecinās skatītājus arī Valmierā un Saldū.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: Sonora Vaice. Foto (c) Guntis Pilsētnieks

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV