Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noskaties jaunās dokumentālās filmas ”Deju Laikmets” treileri!

Easyget.lv, 01.04.2014. 09:13

Studija ”VFS Films” publicējusi pirmo treileri krievu valodā jaunai dokumentālajai filmai "Deju Laikmets” (Эпоха танцев) par dīdžejkultūras sākumu Latvijā.
Noskaties jaunās dokumentālās filmas ”Deju Laikmets” treileri!

Pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigas atnesa pēdejo un mūzikālās kultūras kontekstā absolūti jaunu mūzikas kultūru. Šī mūzika bija revolucionāra, un šīs kustības atstātais mantojums pilnībā izmainīja bijušās Padomju Latvijas un PSRS kultūras seju.

Мūzika – tā ir viena no protesta formām, tādēļ pilnīgi likumsakarīgi, ka savulaik Rīgas mākslas / kultūras aktīvisti sevi skaļi pieteica ar alternatīvu mūzikas kultūru, vēl esošajai Padomju sistēmai, 80. gadu otrajā pusē. Rīgai bija lemts kļūt par pilsētu, kura vēlāk Padomju Savienībai atklās šo jauno skanējumu, bet Jānis Krauklis kļūs par pirmo vinila plašu dīdžeju bijušajā Padomju Savienībā un inovatoru pirmajai tā laika dīdžeju paaudzei.

Skatoties no šodienas skatpunkta, filmā redzamas leģendāras personības: WestBam (Maksimilians Lencs), Roberts Gobziņš (EastBam) un citi. Pirmo reizi kopš aktīvo dīdžejgaitu beigšanas ekrānos būs redzami pirmie PSRS dīdžeji Jānis Krauklis un Uģis Polis, kuri 80. gadu beigām visu sagrieza kājām gaisā!

Filmā ir iesaistītas arī vairākas Krievijas elektroniskās deju mūzikas skatuves personības, tostarp Artemijs Troickis, kurš 80. gadu otrajā pusē kļuva par liecinieku Rīgā notikušajai, iespējams, lielākajai mūzikālajai afērai Padomju telpā.
Filmas tapšanas etapus un pilnīgu sižetu filmas veidotāji pagaidām neizpauž.

Filmas pirmizrāde plānota 2014. nogalē.

Эпоха танцев / Era of Dance / Deju Laikmets

  • Studija: VFS Films 
  • Lomās: Westbam, Indulis Bilzēns, Artemijs Troickis, Roberts Gobzinš (EastBam), Jānis Krauklis, Uģis Polis u.c.
  • Žanrs: Dokumentālais, vēsture, mūzika 
  • Autors: Viktors Buda
  • Producents: Uldis Cekulis
  • Operators / montāža: Ritvars Bluka

Sekot filmas projekta gaitai iespējams: https://www.facebook.com/DejuLaikmets

Foto: Roberts Gobziņš (EastBam) un WestBam (Maksimilians Lencs). Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV