Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vairāki Gogoļa stāsti ietērpti izrādē „Pēterburgas stāsti”

Easyget.lv, 10.04.2014. 12:01

Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā Zirgu pasts 16. aprīlī plkst.19:00 uz izrādi „Pēterburgas stāsti” aicina bakalaura programmas „Mākslas” Dramatiskā teātra aktiera mākslas apakšprogrammas III kursa studenti kursa pedagoga profesora Pētera Krilova vadībā.
Vairāki Gogoļa stāsti ietērpti izrādē „Pēterburgas stāsti”

Izrāde „Pēterburgas stāsti” ir fantasmagorijas un burleskas stilā sagatavots iestudējums pēc Nikolaja Gogoļa maģiskās prozas motīviem. Izrādē izmantotas epizodes no stāstiem „Ņevas prospekts”, „Portrets”, „Šinelis”, „Deguns”. Izrāde traucas kā triku un etīžu ekspresis, kurā Gogoļa personāžs brīvi migrē no notikuma uz notikumu, brīžiem multiplicējoties un mainot dzimumu. Groteskie varoņi mīl, cieš un cīnās par savu esamību.

Izrādes režisors Pēteris Krilovs. režisora asistente Anita Sproģe, mūzikas režisors Renārs Horsts, gaismu mākslinieks Rūdolfs Kugrēns.

Izrāde plašākai publikai pirmo reizi tika piedāvāta Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas festivāla „Patriarha rudens 2013” ietvaros, bet jūnijā tā tiks demonstrēta konkursā Starptautiskajā teātra skolu festivālā (ITs) Amsterdamā.

Biļetes var iegādāties: www.bilesuparadize.lv, pilna biļete 5.70 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem 2.85 EUR.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV