Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izstādes “Vecumdienas” autori aicina uz tikšanos

Easyget.lv, 23.04.2014. 11:40

Līdz 30.aprīlim Z.A.Meierovica bulvārī 6 ir apskatāma dizaina izstāde nākotnes senioriem “Vecumdienas”, bet šodien notiks neformāla tikšanās ar izstādes autoriem, informē Madara Daudze.
Izstādes “Vecumdienas” autori aicina uz tikšanos

Izstāde tapusi Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros un piedavā dizaina scenāriju Rīgas pilsētvidei un nākotnes seniora dzīves telpai.

Arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola recenzijā par izstādi vēsta: “Izstāde "Vecumdienas" ir Latvijas dizaina videi netipiska — tā nevis izrāda gatavu produktu izskatu vai cenu, bet gan provocē domāt, diskutēt un rīkoties. Projekta autori runā par nopietnām, pat nedaudz nomācošām lietām — publiskās un privātās telpas dizaina problēmām, nepieciešamību rūpēties par veselību un neizbēgamo sabiedrības novecošanos —, taču dara to ar vieglumu, atjautību un spilgtām krāsām.”

Trešdien, 23. aprīlī, plkst.19.00 notiks neformāla tikšanās ar izstādes autoriem, piedāvājot iespēju izstaigāt izstādi kopā ar tās veidotājiem, piedalīties diskusijā par novecošanas iespējām nākotnes Rīgā un pēc tam noskatīties filmu “Ābols upē” (1974).

Izstāde norisinās Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros kā viens no projekta “Garā pastaiga” notikumiem. Projekts “Garā pastaiga” aicina pievērst uzmanību dizaina lomai dzīves kvalitātes uzlabošanā. Projekta autori – dizaina studija RIJADA un dizainers Kristaps Grundšteins tic, ka publiskā telpa ietekmē pilsētnieku dzīvesveidu un ka dizains var labvēlīgi ietekmēt sociālu procesu gaitu. "Garā pastaiga" vedina ikvienu domāt par apkārtējās vides labiekārtošanu un lietošanu.

Izstāde apskatāma darba dienās plkst.12.00-19.00, brīvdienās plkst. 11.00-16.00. Ieeja bez maksas. Vairāk informācijas: www.garapastaiga.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV