Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Dirty Deal Teatro ar izrādēm bērniem un jauniešiem viesosies Rēzeknē

Easyget.lv, 24.04.2014. 09:05

7. un 8. maijā Latgales vēstniecībā “Gors” viesosies Dirty Deal Teatro, lai gados jaunākajai Rēzeknes publikai piedāvātu izrādes “Kā saule gadījās”, “Baltā grāmata”, “Nāves ēnā”, “Kultūras fantoms”.
Dirty Deal Teatro ar izrādēm bērniem un jauniešiem viesosies Rēzeknē

Izrādes aizsākušas Dirty Deal Teatro bērnu un jauniešu izrāžu ciklu “Līdz 18”, kas apvieno izrādes, kas tiecas uzdot jautājumus, atklāt vēl neatklāto un kļūt par kopīgu piedzīvojumu.

7. maijā plkst. 14:00 un 19:00 tiks spēlēta izrāde jauniešiem no 15 gadu vecuma – “Kultūras fantoms”. Tā veidota kā gotiska pasaka par cilvēku vēlmi paglābties no lipīgas sērgas, kas pārņem vienu ciematu pēc otra. Izrādes tēmas pamatā ir 2007. gadā izveidotais Latvijas kultūras kanons un tā radīšanas iemesli. Izrādes autori un izpildītāji ir dramaturgs Jānis Balodis, režisors Kārlis Krūmiņš, māksliniece Ieva Kauliņa.

7. maijā plkst. 18:00 notiks izrāde “Baltā grāmata”, kas veidota pēc Jāņa Jaunsudrabiņa atmiņu tēlojumu motīviem 1. līdz 5. klašu skolēniem un viņu vecākiem. Izrāde ir kopīgs ceļojums no mūsdienām uz 19. gadsimta laukiem, kur ceļiniekus sagaida Jančuks – zinātkārs un aizrautīgs puika, ar kuru kopīgi atklāt un piedzīvot apkārt esošo pasauli. Izrādes režisore ir Inga Tropa, scenogrāfe – Inga Alsiņa, izrādē spēlē Lauma Balode un Jānis Znotiņš.

8. maijā plkst. 18:00 tiks spēlēta režisores Ingas Tropas izrāde “Kā saule gadījās”. Tā ir izrāde ar pasakām un cepumu cepšanu bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem par pasaules, cilvēku un zvaigžņu noslēpumiem. Izrādē piedalās aktieri Lauma Balode un Kaspars Aniņš.

Izrādes tiks spēlētas gan pa dienām klašu kolektīviem, gan vakaros. Līdzīgi Dirty Deal Teatro rudenī dosies viesizrādēs uz teātra namu “Jūras vārti” Ventspilī.

\r\n

Dirty Deal Teatro sadarbības partneri viesizrāžu nodrošināšanā ir biedrības “Ascendum” veidotais projekts “Garā pupa”. Viesizrāžu programmu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

\r\n

Biļetes “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

\r\n

Foto: Ingas Tropas izrāde “Kā saule gadījās”. Foto (c) Inga Plūme

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV