Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Interesanti fakti par Zirnekļcilvēku un jauno filmu

Easyget.lv, 24.04.2014. 09:23

25. aprīlī Latvijas kinoteātros iznāk 3D piedzīvojumu filma “Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 2” (“The Amazing Spiderman 2”), kas ir 2012.gadā iznākušās lentes turpinājums.
Interesanti fakti par Zirnekļcilvēku un jauno filmu

Filmā titullomu izpilda britu aktieris Endrjū Gārfīlds (“Sociālais tīkls”, “Doktora Parnasa iedomu pasaule”), bet viņa ekrāna partneri ir Džeimijs Fokss (“Rejs”, “Atsvabinātais Džango”), Emma Stouna (“Kalpone”, “Trakā, dullā mīlestība”), Pols Džamati (“Sānceļi”) un citi. Režisora krēslā atgriežas pirmā “Apbrīnojamā Zirnekļcilvēka” veidotājs Marks Vebs.

Jaunajā filmā Pīteram Pārkeram/ Zirnekļcilvēkam nākas ne tikai izcīnīt uzvaru pār saviem iekšējiem dēmoniem un rūpēties par draudzeni, bet arī stāties pretī korporācijai “OsCorp” un ar milzu spēku apveltītajam zinātniekam Elektro, kas apdraud gan Pītera, gan Ņujorkas iedzīvotāju dzīves.

Interesanti fakti par Zirnekļcilvēku un jauno filmu:

  • Zirnekļcilvēks ir viens no visu laiku populārākajiem komiksu varoņiem, kuru radījis leģendārais komiksu autors Stens Lī. Pirmais stāsts par viņa piedzīvojumiem iznāca 1962.gadā, bet kopš tā laika ir izdotas komiksu un grāmatu sērijas, uzņemtas animācijas filmas un kinofilmas, uzvests Brodvejas mūzikls, kā arī pārdošanā pieejamas neskaitāmas preces ar varoņa simboliku.
  • Filmas centrālās lomas atveidotājs, aktieris Endrjū Gārfīlds iejuties Zirnkekļcilvēka lomā jau kopš trīs gadu vecuma, proti, Helovīna svētkos viņš mēdza ģērbties kā šis varonis. Savukārt gatavojoties lomai aktuālajā filmā, aktierim nācās trenēties sešus mēnešus sešas dienas nedēļā.
  • Lai pārģērbtos par Zirnekļcilvēku, Endrjū Gārfīldam katru reizi bija nepieciešamas 20 minūtes. Tiesa, ikreiz šajā procesā viņam palīdzēja filmas kostīmu mākslinieki.
  • Aktieri Endrjū Gārfīlds un Emma Stouna ir pāris gan aktuālajā filmā “Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 2”, gan reālajā dzīvē – viņi ir kopā kopš 2011.gada. 
  • Jaunajā filmā piedalās divi ASV Kinoakadēmijas “Oscar” balvas laureāti – Džeimijs Fokss (balva par lomu filmā “Rejs”) un Kriss Kūpers (balva par lomu filmā “Adaptācija”).
  • Aktuālā filma uzņemta Ņujorkā, un tā ir vienīgā no “Zirnekļcilvēka” kinolentēm, kas pilnībā filmēta Ņujorkā, pilsētas kasē ieguldot miljoniem dolāru un kļūstot par visu laiku vērienīgāko projektu, kas uzņemts Ņujorkas ielās.
  • Filmas “Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 2” veidošana un iznākšana tika izziņota gadu pirms pirmās daļas pirmizrādes.
  • Režisors Marks Vebs jauno lenti uzņēma, izmantojot 35mm kinofilmu, nevis digitālo kameru.
  • 2012. gadā iznākusī filma “Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks” visā pasaulē iekasējusi vairāk nekā 750 miljonus ASV dolāru. Filmas ražošanas izmaksas sastādīja 230 miljonus ASV dolāru.

Filmas reklāmas rullītis ar subtitriem latviski:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV