Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dokumentālā filma "Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai" piedzīvos TV pirmizrādi

Easyget.lv, 29.04.2014. 10:28

4. maijā plkst.11.00 televīzijas kanālā LTV1 pirmizrādi piedzīvos Adriānas Rozes muzikāli dokumentālā filma "Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai", kas tapusi filmu studijā Mistrus Media.
Dokumentālā filma "Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai" piedzīvos TV pirmizrādi

Filmas darbība risinās Rīgas Doma kora skolā un seko tās audzēkņu ikdienai, kuri atšķirīgos veidos izdzīvo un pieņem lēmumus par savu nākotni vai arī bezrūpīgi bauda bērnību. Talantīgajai, bet intravertajai Līvai jāizvēlas starp kordiriģēšanas vai kompozīcijas studijām Mūzikas akadēmijā, bet paškritiskais pianists Artūrs atrodas radikāla lēmuma priekšā – vidusskolā turpināt mūzikas izglītību vai arī izvēlēties eksaktās studijas? Filma ir atgādinājums, ka talants ne vienmēr ir cilvēka aicinājums, un izvēle par labu vienam vai otram ir mūžsens jautājums.

Filma tapusi saistībā ar Rīgas Doma kora skolas 20. jubileju, bet vienlaikus tā ir arī suverēns vispārcilvēcisks stāsts, kas būs interesants jebkuram ar skolu nesaistītam cilvēkam, jo kā uzsver filmas režisore Adriāna Roze “filma ir par ikvienam zināmo sajūtu, kad jāpieņem lēmums darīt to, kas padodas, vai darīt to, ko patiešām vēlies. Ja tas būtu jāatspoguļo skaņdarbā, tajā noteikti būtu saklausāma visplašākā emociju amplitūda. Filma tad arī ir šī skaņdarba ilustrācija.”

Rīgas Doma kora skolas dibinātājs, diriģents Jānis Erenštreits secina, ka “filma ir paskarbs, patiess un emocionāls vēstījums par skolu, kurā atspoguļojas, kā bērnišķīgas draiskulības brīži mijas ar teicamu dziedātprasmi operas izrādē... Kurš ceļš dzīvē būs pareizākais? To grūti paredzēt, bet drošāk, ja ir izvēles iespējas.”

Filma tapusi sadarbībā ar Rīgas Doma kora skolu un tās tapšanu atbalstījusi LR Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Režisore un scenārija autore Andriāna Roze; galvenais operators Aigars Sērmukšs; skaņu režisors Kārlis Butins; montāžas režisore Andra Doršs; producente Antra Gaile.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV