Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Kartupeļu brālība aicina uz atklāšanas svētkiem Esplanādē

Easyget.lv, 30.04.2014. 12:35

15. maijā, Starptautiskajā ģimenes dienā, no plkst.12 līdz 19 kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” norisināsies Kartupeļu brālības Atklāšanas svētki, uz kuriem aicināti ierasties komandu un ģimeņu pārstāvji, projekta sadarbības partneri un citi interesenti.

Svētku ietvaros ikviens būs aizināts pašrocīgi iestādīt podā savu draugu kartupeli un sākt spēli „Draugs podā vai kartupeļa dienasgrāmata”, kura norisināsies visas vasaras garumā līdz pat 7.septembrim, kad atkal visi pulcēsies uz Ražas svētkiem turpat Esplanādē un atrādīs izaudzēto.

Visas dienas garumā papildus kartupeļu stādīšanai podos būs radošās meistarklases un eksperimentālās darbnīcas par un ap kartupeļiem: būs iespējams veidot kartupeļu zīmogus kopā ar Niceplace, eksperimentēt ar cietes daudzumu kartupeļos un ne tikai sadarbībā ar LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centru vai izpausties Recycled kartupeļu maisu modes mākslā ar Otro Elpu. Būs arī kartupeliskas sporta aktivitātes: pieaugušie varēs sacensties „Kartupeļu triatlonā”, savukārt bērniem būs iespēja pacīnīties par „Stiprākā Buļbas 2014” titulu. Pasākuma moderators būs aktieris Kristaps Rasims. Stādīsim kartupeļus, rakstīsim Slavas dziesmu tupenim un jauki pavadīsim laiku.

Pasākuma organizatori atgādina, ka kartupeļus, podus un zemi tiem būs jau sagādājuši, talciniekiem jāierodas piemērotās drēbēs un jāņem līdzi darba cimdi. Ierasties un iestādīt savu kartupeli iespējams jebkurā brīdī pasākuma laikā. Kartupeļi un podi būs sagādāti ar nelielu rezervi, tāpēc, ja tikai tagad esat izlēmuši par labu draugam podā – nāciet laicīgi.

Spēle „Draugs podā vai Kartupeļu dienasgrāmata” ir daļa no projekta „Kartupeļu opera” un ietilpst Rīga 2014 programmas tematiskajā līnijā Izdzīvošanas komplekts. Šis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekts apvieno sevī iespēju izaudzēt podā savu kartupeli, uzzināt daudz jauna par mūsu otro maizi interneta vietnē www.kartupelis.lv, iemācīties labas uzvedības principus virtuālajā vidē, piedaloties interaktīvā spēlē, kā arī redzēt krāšņu uzvedumu par piedzīvojumiem pilno Kartupelēna un viņa ģimenes ceļojumu no Brazīlijas Andu kalniem līdz pat Kurzemes hercogistei.

Kultūras vasarnīca „Esplanāde 2014” strādā katru dienu no pl.12.00 līdz pl.20.14 (vai līdz pasākuma beigām). Visi pasākumi kultūras vasarnīcā būs bez maksas. Plašāka informācija par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu un kultūras vasarnīcas norisēm kultūras portālā www.riga2014.org. Kultūras vasarnīcas aktualitātēm iespējams sekot līdzi www.facebook.com/vasarnica2014

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV