Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mūkusalas Mākslas salonā atklās divdaļīgu izstādi „Ārzemes”

Easyget.lv, 06.05.2014. 10:57

No 8. maija līdz 14. jūnijam Mūkusalas Mākslas salonā skatāma divdaļīga izstāde „Ārzemes”. Divas paralēlas ekspozīcijas jeb divi gadījumi apskata jēdziena “ārzemes” transformāciju, mainīgos latviešu mākslinieku ceļojumu maršrutus, kā arī atsevišķas kultūrpolitiskas stratēģijas, kurām bijusi tieša ietekme mākslas darbu tapšanas procesā.
Mūkusalas Mākslas salonā atklās divdaļīgu izstādi „Ārzemes”

Salona Lielajā zālē skatāma latviešu 20. gs. glezniecībai un grafikai veltītā sadaļa jeb „Ārzemes. Gadījums 1”. Latviešu vecmeistaru Ģederta Eliasa, Jāzepa Grosvalda, Edgara Iltnera, Eduarda Kalniņa, Ludolfa Liberta, Vilhelma Purvīša, Romana Sutas, Niklāva Strunkes, Jaņa Rozentāla u.c. darbi no salona kolekcijas un Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un Mākslas muzeja kolekcijas iezīmē populārākos latviešu mākslinieku ceļojumu maršrutus un ietekmju avotus no 20. gs. sākuma līdz 80. gadiem.

Salona Mazajā zālē jeb „Ārzemes. Gadījums 2” eksponētas latviešu mākslinieku fotogrāfijas, kuras tapušas tai pašā ģeogrāfiskajā areālā, kur iepriekšējo periodu darbi. Latvijas fotomākslas klasiķu Egona Spura un Jāņa Kreicberga fotogrāfijas iezīmē specifisko reportāžas žanra kā vizuālās informācijas nozīmi padomju periodā. Jaunāko latviešu autoru Ievas Epneres, Ivara Grāvleja, Reiņa Hofmaņa un Alņa Stakles fotosērijas - sociālkritiski un antropoloģiski ainavas un vides pētījumi – iezīmē mūsdienu mākslas dažādās prakses.

Ekspozīcija „Ārzemes. Gadījums 2” iekļauta festivāla Rīgas Fotomēnesis 2014 programmā, kas ir Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Izstādes kuratore: Līga Lindenbauma.

Ieeja bez maksas.

Foto: Alnis Stakle „Sevastopole”. No sērijas "Heavy Waters". 2011. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV