Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas Fotomēneša laikā notiks starptautiska fotogrāmatu izstāde un publiskās lekcijas

Easyget.lv, 06.05.2014. 11:27

Piektdien, 9. maijā, plkst. 19.00 koprades telpā The Mill Brīvības ielā 33 tiks atklāta starptautiskā fotogrāmatu izstāde un konkurss “Self Publish Riga”. Paralēli izstādei 10. un 11. maijā visas dienas garumā notiks publiskas lekcijas par fotogrāmatu veidošanu, dizainu un pašizdošanu. 

Pasākums “Self Publish Riga”veltīts fotogrāmatām un to pašizdošanas fenomenam, kas sniedz iespēju māksliniekiem veidot un izplatīt savas grāmatas pašiem, izvairoties no starpniekiem un to diktētajiem noteikumiem. Grāmatizdošana šodien ir kļuvusi par demokrātisku procesu, pieejamu ikvienam, un piedzīvo vēl nebijušu uzplaukumu visā pasaulē.

Izstādē būs apskatāmas labākās no konkursā “Self Publish Riga” iesūtītajām grāmatām. Konkursam tika iesūtītas tuvu pie simts grāmatām no vairāk nekā 30 valstīm. Varēs apskatīt arī grāmatu kolekcijas no Polijas, Lielbritānijas, Turcijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Latvijas, kā arī latviešu fotogrāfes Intas Rukas izvēlētās labākās Zviedrijas fotogrāmatas.

Sestdien, 10. maijā, un svētdien, 11. maijā, visas dienas garumā notiks publiskas lekcijas. Uzstāsies Schaden.com dibinātājs Markuss Šādens (Markus Schaden, Vācija), fotogrāmatu dizaineri Teuns van der Haidens (Teun van der Heijden, Nīderlande) un Anja Naļecka (Ania Nalecka, Polija), The Photobook Club dibinātājs Mets Džonstons (Matt Johnston, Lielbritānija), fotogrāfs un pašpublicētu grāmatu entuziasts Niko Baumgartens (Nico Baumgarten, Vācija), kurators un fotogrāfs Paul Paper (Lietuva), interneta foto platformas Archivo dibinātāja Anna Katarina Pinjo (Ana Catarina Pinho, Portugāle), fotogrāfe un lektore Jana Romanova (Krievija), pārstāvji no somu fotogrāfu kolektīva Maanantai, neatkarīgās izdevniecības Lugemik (Igaunija) un neatkarīgo izdevniecību apvienības Bandrolsuz (Turcija).

Noslēguma pasākumā, 11. maijā, plkst. 19.00 tiks apbalvotas labākās konkursam iesūtītās grāmatas. Uzvarētājs iegūs iespēju bez maksas piedalīties Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas 2014 meistarklasē; trīs labāko pieteikumu autori saņems individuālas konsultācijas ar konkursa žūrijas locekļiem. Speciālbalvu vienam no latviešu autoriem piešķirs uzņēmums Antalis, kas segs grāmatas drukas izmaksas.

Izstāde būs apskatāma 10. un 11. maijā no plkst. 11.00 – 20.00 jaunajā koprades telpā The Mill Brīvības ielā 33 (ieeja no Dzirnavu ielas), otrajā stāvā. Ieeja - bezmaksas.

Izstāde norisinās fotomākslas festivāla Rīgas Fotomēnesis 2014 ietvaros, kas ir Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Pasākumu rīko biedrība ISSP (www.issp.lv). Pilna pasākuma programma: www.selfpublishriga.com.

Vairāk par Rīgas Fotomēnesi 2014: www.rigaphotomonth.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV