Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Galerija Antonija aizina uz plašu vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku darbu izstādi „Valdzinājums”

Easyget.lv, 06.05.2014. 16:35

Turpinot labās tradīcijas, Klasiskās mākslas galerija „Antonija" maija mēnesī sarīkojusi 32. vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku darbu izstādi, kuru varēs aplūkot galerijas telpās no 8. līdz 30. maijam.

Katram mākslas darbam piemīt savs valdzinājums - tas ir tas, kas uzrunā skatītāju, liek viņam apturēt laika ritējuma mirkli un ielūkoties dziļāk mākslas būtībā.

Klasiskās mākslas galerija “Antonija” arī šoreiz turpinās savaldzināt mākslas cienītājus ar izcilu meistaru darbiem. Jau mākslinieku vārdi runā paši par sevi Niklāvs Strunke, Indriķis Zeberiņš, Uga Skulme, Hilda Vīka u.c.. Izstādē aplūkojamas arī piecas vecmeistara Ludolfa Liberta gleznas par Vidusjūras tēmu, Venēciju un katedrāļu interjeru, kā arī skatuves dekorācijas mets “Svētozols”. Trīs Eduarda Kalniņa gleznas kas tapušas 20. gs. trīsdesmitajos gados, četri leģendārā mākslas brīvdomātāja Jāņa Pauļuka darbi, kas tapuši četrdesmitajos, piecdesmitajos gados.

Skatītājiem būs iespēja gūt prieku no J. Apiņa gleznotām saulainās jūras piekrastes un upmalas ainavām, J. Bīnes - vecās smēdes, J. Jaunsudrabiņa ziediem, P. Ruņģa ziedošajiem kokiem, A. Štrāla Daugavas akmeņiem, K. Ubāna meitene, kas mazgājas strautā, R. Tillberga Alpu ainavas, A. Pankoka un V. Kalnrozes upju ūdens atspulgiem, O. Pladera veļas dienas pagalmā un mazajām skicītēm, J. Oša gleznotās Kuldīgas, M. Zēbergas, A. Artuma , S. Kreica , I. Zariņa, I. Vecozola, L. Mūrnieka, E. Vintera, I. Vecozola, J. Anmaņa un daudzu citu ievērības cienīgu Latvijas mākslinieku darbiem.

Īpaši vēl gribētos izcelt Rūdolfa Pinņa 1973. gadā gleznoto “Interjeru un logu Parīzē”, kas ir spilgts franču glezniecības skolas paraugs, piesātināts ar mākslinieka spēcīgo vitalitāti. Darbs izceļas ar savu dekorativitāti un spožumu, kur melnā krāsa tiek izmantota kā kopā saturošs un tai pašā laikā norobežojošs spēks. Glezna ir vairākkārt reproducēta mākslas grāmatās.

No grafikas autoru darbiem būs apskatāmi: R. Sutas, K. Brencēna, S. Vidberga, R. Stārosta, K. Cīruļa, A. Junkers, A. Jupatova, M. Ārgaļa, G. Kroļļa, J. Akopjana, G. Vaskas, A. Vilipsona u.c. grafikas meistaru darbi.

Mūsdienīgāku ieskatu radīs jaunākas paaudzes mākslinieku darbi – Aijas Zariņas diplomdarba variants, Kristīnes Luīzes Avotiņas krāsu rotaļas darbos “Laimes zaķis ķiršos” un “Nosargāt”, A. Butes klusajā daba un Kaspara Zariņa ar smalku ironiju apveltītā glezna “Valdzinājums”.

Ekspozīcijā būs ļoti daudzveidīga, gan pēc sižeta, gan pēc darbu tehnikas. Kopā apskatāmi būs 236 mākslas darbi, to skaitā arī porcelāna un keramikas meistaru darinātie priekšmeti - arī Z. Ulstes pēc LPSRS KP CK pasūtījuma par godu Leonīda Brežņeva 70. gadu jubilejai darinātās vāzes variants.

Izstāde noslēgsies ar darbu izsoli.

Vairāk: www.antonia.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV