Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīga 2014 aicina Kultūras kilometrā izdziedāt Cimzes „Dziesmu rotu”

Easyget.lv, 09.05.2014. 11:23

18. maijā, Nordea Rīgas maratona laikā, pie Brīvības pieminekļa „Rīga 2014 kultūras kilometrā”, atzīmējot Jāņa Cimzes 200 dzimšanas dienu, bijušie un esošie koristi kā arī ikviens koru kultūras mīļotājs aicināts izdziedāt Cimzes dziesmu krājumu „Dziesmu rota” - krājumu, kura dziesmas ir neatņemama sastāvdaļa ik vienos Dziesmu svētkos.

Dziesmas no visām piecām „Dziesmu rotas” lauku puķu burtnīcām varēs dziedāt no plkst. 9.00 līdz 14.20. Programmas muzikālais vadītājs būs Juris Vaivods, kurš īpaši šim pasākumam sagatavojis jaunus, divbalsīgus aranžējumus, kas ļaus kopējā sadziedāšanā piedalīties ikvienam, kuram ir vēlme izdziedāt Dziesmu rotas skaistākās dziesmas. Sadziedāšanos diriģēs Gints Ceplenieks. Dziesmas tiks atskaņotas ar pavadošo grupu un apvienoto kori.

Iekļaujoties Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras notikumu programmā, visās Nordea Rīgas maratona distancēs šogad iekļausies simboliskais „Brīvības ielas kultūras kilometrs” jeb jauns trases posms no Brīvības pieminekļa līdz Stabu ielai. „Brīvības ielas kultūras kilometrs” ir īpaša kultūras, mūzikas, sadziedāšanās un performanču programma, kas galvaspilsētas centrālo ielu, Rīgu un Latviju skrējiena dalībniekiem, rīdziniekiem un pilsētas viesiem ļaus izbaudīt no cita - kultūrvēsturiska un izklaidējoša – skatu punkta.

Kultūras kilometrā skrējējus sagaidīs deju kolektīvu goda sardze un sadziedāšanās ar dziesmām no Jāņa Cimzes dziesmu krājuma „Dziesmu rota” piecām lauku puķu burtnīcām. Šeit plānots arī sasniegt pasaules rekordu - lielākā kopdeja ar trejdekšņiem.

Uz sadziedāšanos aicināti visi, kam tuvas latviešu tautasdziesmas. Kori un dalībnieki, kas vēlas iesaistīties „Dziesmu rotas” izdziedāšanā, aicināti pieteikties projekta koordinatorei Dacei Grantei, rakstot uz elektroniskā pasta adresi dace@idejuinstituts.lv.

Ņemot vērā, ka pasākumu laikā iespējami dažādi satiksmes ierobežojumi, dalībnieki un apmeklētāji aicināti uz tiem ierasties ar velosipēdiem. Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, kā arī atbalstot aktīvu un videi draudzīgu dzīvesveidu, Rīga 2014 oficiālais apdrošinātājs ERGO piedāvās unikālu iespēju pasākuma apmeklētājiem velosipēdus atstāt apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē. Tā būs pieejama līdz pat 400 velosipēdiem, un Nordea Rīgas maratona laikā – 18.maijā no plkst. 6:30-16:00 tā atradīsies laukumā iepretim Rīgas pilij.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV