Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Izstāžu namā “Atklāj Rīgu” skatāma izstāde par Rīgas maratona vēsturi un attīstību

Easyget.lv, 13.05.2014. 12:48

Tikai desmit dienas - no 13. līdz 22. maijam izstāžu namā „Atklāj Rīgu” būs skatāma izstāde „Atklāj Rīgas maratonu. Nordea Rīgas maratons”. Maratonam veltītā ekspozīcija sniegs ieskatu pasākuma vēsturē - no pirmā Rīgas domes organizētā maratona 1991. gadā līdz mūsdienām, informē izstāžu nama pārstāve Kristīne Runce.

Aizvadīto 24 gadu laikā Nordea Rīgas maratons ir kļuvis ne vien par vienu no populārākajiem sporta pasākumiem Latvijā, bet izpelnījies atpazīstamību arī starptautiskā līmenī. Kopš 2007. gada maratona trase ir sertificēta un atbilst AIMS (Starptautiskās maratona un distanču skriešanas asociācijas) standartiem, bet 2012. gadā Nordea Rīgas maratons pirmo reizi saņēma prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) „Bronzas” kvalifikācijas zīmi (Bronze Label).

Nordea Rīgas maratons ir audzis un attīstījies kopā ar Latvijas valsti, un nākamgad svinēs 25 gadu jubileju. Izstādē “Atklāj Rīgas maratonu. Nordea Rīgas maratons” būs skatāmas visu aizvadīto maratonu apbalvojumu paraugi, distanču kartes, kā arī rezultātu protokoli. Daudzus no izstādes eksponātiem apkopojis un izstādes organizatoriem ziedojis ilggadējais maratona organizators un maratona kustības entuziasts Latvijā - Aleksandrs Balss.

Izstādi organizē biedrība “Atklāj Rīgu” sadarbībā ar Nordea Rīgas maratona organizatoriem.

Izstāžu nams “Atklāj Rīgu” atrodas vēsturiskā noliktavas ēkā Vecrīgā, Aldaru ielā 5. Izstāžu nama pamatekspozīcijā “100 lietas, kuras tu nezināji par Rīgu” apmeklētāji var iepazīties ar aizraujošiem un maz zināmiem faktiem par Rīgu un notikumiem tajā kopš pilsētas dibināšanas brīža līdz mūsdienām.

Papildus informācija par izstādi: www.atklajrigu.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV