Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

LMC Ofisa galerijā notiks igauņu dzejas vakars

Easyget.lv, 13.05.2014. 12:52

Piektdien, 16. maijā, plkst. 18.30 LMC Ofisa galerijā igauņu mākslinieces Margitas Lehmusas izstādes „Mīlestības istaba” ietvaros norisināsies Igaunijas jauno dzejnieču Kaijas Kengsepas un Joannas Ellmanes dzejas vakars.

Kaija Kengsepas (Kaija Kängsepp) un Joanna Ellmane (Joanna Ellmann) ir igauņu jaunās dzejnieces, Tartu dzejas skolas turpinātājas, kuras pamatīgu un plašu akadēmisko pamatu apvieno ar bohēmisku dzīves veidu. Indreks Grigors, izstādes „Mīlestības istaba” kurators, raksta: "Viņu dzejai piemīt simbolisms, risināts ļoti personīgā manierē. No vienas puses, dzejnieces vērš šķietami humānāku strupceļā nonākušo intelektuālismu, kas valda Tartu, bet tā vietā, lai iedziļinātos problēmā, viņas pievēršas sev, tādējādi stiprinot aizspriedumaino priekšstatu par Tartu kā provinciālu bohēmistu pilsētu. Caur šiem brutālajiem pašportretiem tiek pausta koncepcija, kas ignorē kopienu virzošo sociālo spēku."

Dzejas vakars norisināsies angļu valodā - visi laipni aicināti, ieeja bez maksas.

Igauņu mākslinieces Margitas Lehmusas izstāde “Mīlestības istaba” norisinās foto mākslas festivāla „Rīgas Fotomēnesis 2014” ietvaros, kas ir Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums, un būs apskatāma LMC Ofisa galerijā vēl līdz 30. maijam. Vairākos video darbos autore pievērsusies attiecībām ģimenē, komunikācijas problēmām un no tām izrietošajām sekām. Šī ir Margitas Lehmusas pirmā izstāde Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV