Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Izvērtēti pierādījumi Šekspīra saistībai ar Latviju

Easyget.lv, 13.05.2014. 15:04

12. maijā noslēdzoties interneta žurnāla Satori.lv literāro leģendu konkursam "Šekspīrs bija latvietis", īpaša žūrija par labāko darbu atzinusi Sarmītes Balodes leģendu „Šekspīra misija”, bet lasītāju balsojumā uzvarējusi Inese Tālmane ar stāstu „Šekspīrs BIJA latvietis”. No visām konkursā publicētajām leģendām izveidota arī bezmaksas e-grāmata.
Izvērtēti pierādījumi Šekspīra saistībai ar Latviju

„Konkursa finālā iekļuvušie darbi ir sarakstīti visdažādākajos literārajos žanros – to vidū ir gan vēsturiskas hronikas fragmenti, gan tviterromāns, gan futūristiska novele, kas daļēji sarakstīta binārajā kodā, gan sadzīvisks tēlojums un žurnālistisks pētījums, tāpēc žūrijai bija ļoti grūti vienoties par labāko darbu, kura autoram piešķirt galveno balvu.”, stāsta interneta žurnāla Satori.lv galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Īpaši konkursam izveidota žūrija, kuras sastāvā ir Satori.lv galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, teātra kritiķe Silvija Radzobe, vēsturnieks Gustavs Strenga un angļu literatūras speciālists Ēriks Uskalis, NORVIK Bankas sarūpēto Amazon Kindle e-lasītāju nolēma piešķirt Sarmītei Balodei par oriģinālo ideju iesaistīt savas leģendas „Šekspīra misija” sižetā arī ievērojamo latviešu rakstnieku Raini.

Savukārt lasītāju balsojumā pārliecinoši uzvarējusi Inese Tālmane ar leģendu „Šekspīrs BIJA latvietis”, kurā izstāstīts stāsts par Viljama Šekspīra priekšgājēju – viņa tēvu Letgales Vili. Inese Tālmane balvā no Britu padomes Latvijā iegūst biļetes uz "Shakespeare's Globe" teātra izrādi Dailes teātrī, kas notiks šomēnes.

Šobrīd visi konkursa darbi joprojām ir izlasāmi interneta vietnē www.satori.lv/sekspirs, kur ikvienam interesentam bez maksas pieejama arī e-grāmata „Šekspīrs bija latvietis”.

Jau iepriekš ziņots, ka šonedēļ, 16. maijā, sāksies Šekspīra festivāls – V. Šekspīra 450. jubilejas gada kulminācijas notikums. Festivāls sāksies piektdien ar izrādes „Ričards III” pirmizrādi „Dailes teātrī” un turpināsies sestdien, 17. maijā, ar Šekspīra laika tirgu Kalnciema kvartālā. Savukārt nākamnedēļ, 19. maijā, gaidāma „Shakespeare's Globe” teātra (Londona) pasaules turnejas „Globe to Globe” viesizrāde – V. Šekspīra „Hamlets”. Festivāls noslēgsies 20. maijā ar starptautisku konferenci „Šekspīrs: autentiskais un mūsdienīgais”. Plašāka informācija: http://shekspiram450.lv/index.php/lv/sekspira-festivals

Literāro leģendu konkurss "Šekspīrs bija latvietis", kas tika īstenots sadarbībā ar Britu padomi Latvijā un NORVIK Banku, Viljama Šekspīra 450. jubilejas gada ietvaros.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV