Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Filmu studija Rija Kannās paraksta vairākus līgumus par filmu izplatīšanu pasaulē

Easyget.lv, 19.05.2014. 11:17

Kannās līdz 22. maijam turpinās filmu tirgus Marche du Film. Jau šobrīd filmu studija Rija parakstījusi līgumus ar kompānijam HBO Europe un Krisco Media.
Filmu studija Rija Kannās paraksta vairākus līgumus par filmu izplatīšanu pasaulē

Lai komerciālajā tīklā izplatītu Latvijas animāciju un citas filmas, studija Rija piedalās Kannu filmu tirgū Marche du Film, kas notiek Francijā no 14. līdz 22. maijam. Filmu tirgū strādā 12 tūkstoši kinoindustrijas pārstāvji no apmēram simts valstīm.

Līdz šim studijas Rija stendā filmu izplatītāju lielākā interese bija par animācijas filmām. Studija noslēgusi līgumu ar Krisco Media (Dubaja) par režisora Reiņa Kalnaella jaunās pilnmetrāžas animācijas filmas “Zelta zirgs” izrādīšanu Tuvajos austrumos un Indijā. Parakstīšanā līgums ar kanālu HBO Europe par Askolda Saulīša animācijas filmas “Klāra un Rubinšteins” demonstrēšanu šajā televīzijas kanālā 15 Eiropas valstīs. Sagatavošanā ir citi līgumi. Darbs stendā fokusējas uz režisora Māra Martinsona jaunāko spēlfilmu “OKI - okeāna vidū” un režisora Ivara Selecka dokumentālo filmu “Kapitālisms šķērsielā”.

Bez tam turpinās darbs ar ārvalstu filmu tiesību turētājiem par Eiropas filmu iegādi izrādīšanai Latvijas teritorijā. 2013. gadā filmu studija Rija Latvijā izplatīja jaunākās Eiropas filmas - “Zils ir vissiltākā krāsa”, “Lore” , “Hanna Ārente” u.c.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV