Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mākslas projekts „Video skulptūras”

Ingrīda Ivane, 02.04.2008. 14:48

Iespējams, ne vienu vien nedēļas nogalē samulsināja pie Leļļu teātra novietotie video ekrāni un uz tiem vērojamais. Ēku silueti, akmens maskas... Turklāt, lai noskaņai piedotu papildus misticisma, tie parādījās tikai vakaros, bet no rīta nozuda.
Mākslas projekts „Video skulptūras”

Galerijas:

Mākslas projekts „Video skulptūras” ir austrāliešu video mākslinieka Adama Gīczī ( Adam Geczy ) sadarbībā ar Elīnu Bangu, Unu Rozenbaumu un Elgu Dudarevu, radošajā darbnīca tapušais projekts, kas izzina un iepazīst vienu no Rīgas „pērlēm”, kā pieņemts uzskatīt – jūgendstilu un ar to nesaraujami saistīto Mihaelu Eizenšteinu.

A. Gīzcī darbojas multimediju jomā, veidojot instalācijas un video mākslas darbus, izmantojot arī tradicionālākus līdzekļus kā fotogrāfija un zīmējumi, viņš ir arī lektors Sidnejas universitātē.

Uz katra no ekrāniem lēni slīd pa video darbam. Pirmais – „Jūgendstils” fiksē labi zināmās Alberta ielas rajona ēku fasādes, to daļas, miksējot attēlu ar Rīgas jauniešu siluetiem. Otrajā darbā – „Eizenšteins” autors jūgendam raksturīgā manierē saķepina kopā visu ko, šai gadījumā arhitektūru ar kino – tēva un dēla atstāto mantojumu. Tie ir Mihaela Eizenšteina veidoto ēku fasāžu elementi un Sergeja Eizenšteina kino iespaidi.

Kopumā noskaņa rāma un mazliet monotona. Varbūt apcerīgai nakts pastaigai tas der, kā atsvaidzinošs elements, taču ilgstoši iedziļināties nevilina.

Paredzēts, ka video instalācijas atkārtoti tiks demonstrētas nozīmīgākajos Rīgas notikumos vasarā – Muzeju naktī, Dziesmusvētkos, Pilsētas svētkos, sadarbībā ar Rīgas Kultūras aģentūras Jūgendstila centru.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV