Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Filmas Šreks 3 apskats

Nils Auziņš, 07.06.2007. 08:50 | komentāri (8)

Zaļais kino briesmonis Šreks ticis jau līdz trešajai daļai un visa pasaku mašinērija kustas ierastajā ritmā atstājot pamaz vietas pārsteigumiem. Vecie joki un popkultūras citāti trešajā piegājienā priekš visiem tiem, kam patika pirmā un otrā daļa.
Filmas Šreks 3 apskats

Galerijas:

Foto: www.forumcinemas.lv 

Šreks ir vēl viena no lielajām kino piena govīm, kuru slaukt saimniekiem ir tīrais prieks. Par govīm te īsti nav runa, bet par to, ka biznesa apsvērumi diktē tos procesus, kur vajadzētu dominēt radošajam garam. Ja pirmā daļa daudziem bija patīkams pārsteigums un otrā izraisīja interesi dēļ pirmās daļas panākumiem, tad trešā daļa turpina ierasto ceļu un vienkārši ir. Tā, manuprāt, nav ne īsti slikta, ne laba, tikai neatstāj sajūta un, tā noteikti nav tikai sajūta, ka viss TAS notiek tikai tāpēc, lai piepildītu maciņus uz iepriekšējo daļu fanu rēķina. Liekas, ka filmas veidotājiem šoreiz nācās tikai noturēties iepriekšējā līmenī un neizgāzties un viss pārējais notiek pats no sevis. Varbūt pat nav svarīgi, lai cilvēkiem patiktu Šreks 3, galvenais, lai cilvēki aiziet uz kino un iemet savu daļu kopējā krājkasītē, jo 4. daļa tāpat jau, drošs vien, būtu daudz par daudz.

Tāpat kā iepriekšējās daļās lielu lomu spēlē varoņu balsis, kuras ierunājuši Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonia Banderas un citi. Varat mani tagad ienīst par to, bet es nevaru ciest latviešu Šreka variantus, jo oriģinālās balsis ir milzīga daļa no tā labā, kas šajā filmiņā ir un latviskotais Šreks, manuprāt, nav vairs īsti tas Šreks, lai arī kā mūsu aktieri censtos.

Šreks šajā daļā saprot, ka nav īsti piemērots karaļa lomai un dodas meklēt iespējamo troņa kandidātu. Tikmēr princis „apburošais” sapulcina pasaku negatīvos tēlus un cenšas iegūt varu savās rokās. Visu kā vienmēr kopā satur veidotāju pārliecība, ka caur skatītāju „filtriem” ir izgājusi krietna deva popkultūras vēstures, jo katrs jociņš pieprasa mazliet fona zināšanas un, protams, ka izfiltrēts laika gaitā ir gana daudz. Tāpēc var izmantot pilnīgi visu, kas vien liekas atpazīstams un tie ir Šreka veidotāju vecie trumpji priekš vecajiem faniem, kuri zina, ko gaidīt no Šreka un, man liekas, ka to arī fani dabūs, ja vien nebūs pārāk prasīgi un izlepuši.

Mājaslapa : http://www.shrek.com


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV