Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Bastejkalnā notiks Jāņu ielīgošanas pasākums

LETA, 10.06.2007. 12:45

Sestdien, 16.jūnijā, Bastejkalnā ar dažādu folkloras kopu piedalīšanos notiks Jāņu ielīgošanas pasākums, informēja projektu vadītāja Jeļena Jekimova.
Pasākuma apmeklētāji varēs gūt ieskatu Jāņu svinēšanā dažādos Latvijas novados, uzzināt daudz interesanta par Jāņu paražām, ticējumiem, jāņuzālēm, dažādiem vainagu pīšanas veidiem, alus darināšanu un siera siešanu, kā arī varēs sadziedāties un sadancoties ar novadniekiem.

Katrs atsevišķi un visi kopā varēs piedalīties dažādos Jāņu rituālos, aplīgošanā, vainagu pīšanā, tāpat varēs iet rotaļās, baudīt Jāņu alu un sieru, kā arī tiks iedegts Lielais Jāņuguns.

17.jūnijā Jāņu ielīgošana turpināsies Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kur notiks pasākums "V Vasaras dziedāšanas svētki", tā veicinot tradicionālās dziedāšanas izzināšanu, pārmantošanu un popularizēšanu.

Vispirms Latgales sētā aicinās ieklausīties dažādu novadu pavasara un vasaras gavilēšanas un rotāšanas dziesmās, tad viesi varēs doties uz Vidzemes sētu ielīgot Jāņus.

Pasākumu gaitā pie Liepājas ostas noliktavas ikviens varēs piedalīties svētku norisē "Ar sievietēm tāpat kā ar bitēm, nekad neko nevar zināt", kas būs nenopietni nopietns sarīkojums par un ap sievietēm ar dziedāšanu, aktīvām un atraktīvām izdarībām, dažādiem uzdevumiem garam un miesai un modes skati.

Divas dienas Rīgu pieskandinās 42 folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi no Rīgas un visiem Latvijas novadiem.

Jānu ielīgošanas pasākumos piedalīsies Ilzeskalna folkloras kopa, Viļakas etnogrāfiskais ansamblis "Abrenīte", Višķu folkloras kopa "Višķi", Ozolmuižas folkloras kopa "Ūzuleņi", Līvānu folkloras kopa "Ceiruleitis", Nīcas etnogrāfiskais ansamblis, Talsu folkloras kopa, Laucienes folkloras kopa, Popes folkloras kopa "Pūnika", Brocēnu folkloras kopa "Virza", kā arī Rubas folkloras kopa "Rubas budēlīši", Ventspils folkloras kopa "Laipa" un Liepājas folkloras kopa "Vēlava".

Tāpat pasākumā piedalīsies Jūrkalnes etnogrāfiskais ansamblis "Maģie suiti", Jelgavas folkloras kopa "Zemgaļi", Dobeles Invalīdu biedrības folkloras kopa "Rota", Bauskas folkloras kopa "Trejupe", Vecsaules folkloras kopa, Salacgrīvas folkloras kopa "Cielava", Rīgas folkloras kopa "Laiva" un Rīgas folkloras kopa "Grodi".

Piedalīsies arī Bērzpils folkloras kopa "Saivenis", Dagdas folkloras kopa "Olūteņi", Zvirgzdenes folkloras kopa "Saime", Aulejas folkloras kopa "Aulejas sievas", Izvaltas folkloras kopa "Izvoltīši" un daudzi citi etnogrāfiskie ansambļi.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV