Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

RTU aicina ielīgot Jāņus

Egita Kancāne, 05.06.2009. 10:19

Otrdien, 9.jūnijā, plkst. 19 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, RTU Studentu klubs, Rīgas Danču klubs un Ilga Reizniece organizē Jāņu ielīgošanu, kuras laikā notiks "Jāņu mācības" - Jāņu tradīciju, dziesmu, rotaļu un deju meistardarbnīca.

Paredzēts, ka plkst. 19 notiks "Jāņu mācības" - ieskats Jāņu tradīcijās, Jāņa bērnu satikšanās un sadziedāšanās - visu to iemaņu apgūšana, kas nepieciešamas pilnvērtīgiem, krāšņiem un skaistiem vasaras saulgriežiem. "Jāņu mācību" organizatori sola sniegt padomus gan par to, kā sagatavoties Jāņu dienai, gan par to, kur noklausīties Jāņu meldijas un apgūt Jāņa bērnu rotaļas. Dalība "Jāņu mācībās" ir bez maksas.

Savukārt, plkst. 20 Rīgas Danču klubs visiem interesentiem mācīs un rādīs tradicionālos latviešu Jāņu dienas dančus, kur paredzēta arī dalības maksa (skolēniem, studentiem - Ls 2; pieaugušajiem - Ls 3).

"Jāņus nevar nopirkt par naudu, to par notikumu sev un savai ģimenei var izveidot tikai katrs pats, katru gadu pa drusciņai mācoties klāt," atzīst pasākuma organizatori - RTU Studentu klubs, Rīgas Danču klubs un Ilga Reizniece

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV