Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

RSU Studējošo pašpārvalde piešķirs stipendijas studentiem

Maruta Skudra, 21.12.2009. 13:55

Rīgas Stradiņa universitātes Studējošo pašpārvalde (RSU SP), noslēdzot 2009.  gadu,  ir  īstenojusi stipendiju projektu studentiem ar labām sekmēm un ieguldījumu universitātes attīstībā. Pirmie 10 studenti stipendiju saņems jau 22. decembrī RSU Senāta svinīgajā sēdē.
RSU Studējošo pašpārvalde piešķirs stipendijas studentiem

RSU Studējošo pašpārvalde ir  pirmā starp Latvijas augstskolām, kas īsteno šādu projektu, sniedzot iespēju studentiem, kas studē par maksu, saņemt vienreizēju stipendiju par sasniegumiem universitātē.  Stipendijas mērķis ir motivēt studentus sasniegt augstas sekmes mācībās un darboties universitātes akadēmiskajā un sociālajā vidē.

Rīas Stradiņa universitātē budžeta vietas un stipendijas ir pieejamas  tikai veselības aprūpes nozares programmām, savukārt maksas (Komunikācijas fakultāte, Eiropas studiju fakultāte un Juridiskā fakultāte ) studiju programmu studentiem stipendijas nav, tāpēc RSU Studējošo pašpārvalde īstenoja stipendiju projektu, uzsākot sadarbību ar Eiropas studiju fakultāti.

Šogad stipendijai pieteikties varēja RSU Eiropas studiju fakultātes studenti, iesūtot motivācijas vēstules, kuras izskatīja stipendiju piešķiršanas komisija. Šogad 8 studenti saņems stipendijas par izcilām sekmēm, savukārt  2 – par ieguldījumu universitātes attīstībā. Studējošo pašpārvalde par kritērijiem izvirzīja zinātniskos sasniegumus, darbību mākslinieciskajos kolektīvos, studentu organizācijās u.c.

RSU Studējošo pašpārvalde ir 1993. gadā dibināta studentu organizācija, kurā darbojas RSU Medicīnas profila un Sociālo zinātņu fakultāšu studenti, pārstāvot studējošo intereses augstskolā un ārpus tās, īstenojot daudzus projektus studentu mācību vides uzlabošanai – tiek finansēti jaunāko nozares grāmatu iepirkumi RSU bibliotēkai, labiekārto universitātes teritoriju un organizē seminārus un lekcijas, kā arī izklaides pasākumus studentiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV