Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

RSU atzīmēs piecus gadus augstākajai izglītībai mākslas terapijā Latvijā

Edijs Šauers, 08.02.2011. 12:56

Piektdien, 11.februārī Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) tiks atzīmēti pieci gadi augstākajai izglītībai mākslas terapijai Latvijā. Par godu jubilejai tiks atvērtas četras minētajam terapijas virzienam veltītas grāmatas un rakstu krājumi," informē RSU maģistra studiju programmas "Mākslas terapija" vadītāja, docente Kristīne Mārtinsone.

Atzīmējot augstākās izglītības piecus gadus mākslas terapijās, notiks autoru kolektīva veidotās monogrāfijas "Mākslu terapija", rakstu krājumu "Pētījumi mākslu terapijā" un "Supervīzija un tās specifika mākslu terapijā", kā arī metodiskā līdzekļa "Mākslu metodes un tehnikas profesionālajā darbībā" atvēršanas svētki. Minētās grāmata sastādījuši un veidojuši vadošie mākslas terapijas speciālisti Latvijā.

K.Mārtinsone saka: "Jaunās grāmatas būs noderīgs izziņas avots gan mākslas terapeitiem, gan arī veselības aprūpes un veselības veicināšanas procesā iesaistīto institūciju personālam, psihologiem, sociālajiem darbiniekiem, pedagogiem, jo sniedz aptverošu un daudzpusīgu informāciju gan par mākslas terapeita profesionālo darbību, gan sadarbības iespējām komandas darbā."

Mākslas terapijas speciālisti strādā veselības, sociālās aprūpes un izglītības jomā organizācijās, privātpraksēs un sniedz mākslas terapijas pakalpojumus indivīdiem, grupām un organizācijām. Kā uzsver K.Mārtinsone, māksla savienojumā ar terapiju ir izmantojama kā instruments darbā ar cilvēkiem, kuriem ir fiziskas un mentālas dabas traucējumi un grūtības, un ar veseliem cilvēkiem, kuri vēlas radoši darboties savam priekam, attīstot un veicinot radošumu un pašizaugsmi.

RSU maģistra studiju programmā "Mākslas terapija" ir iespēja 5 semestru laikā apgūt priekšmetus mākslas terapijā, medicīnā, psihoterapijā un psiholoģijā, iegūstot specialitāti kādā no tās virzieniem - mākslas terapeita specialitāti vizuāli plastiskajā mākslā, deju un kustību terapijā, mūzikas terapijā vai drāmas terapijā.

Jubilejas pasākums un grāmatu prezentācija notiks piektdien, 11.februārī, plkst. 16:30, RSU Bibliotēkas telpās, Dzirciema ielā 16, Rīgā.

Par Rīgas Stradiņa universitāti:

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no vadošajām un modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. Tās 10 fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām jau 12 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. Rīgas Stradiņa universitātē kopumā studē vairāk nekā 6100 studentu no visas pasaules. 2010./2011.studiju gadā RSU sasniedza rekordu ārvalstu studējošo skaita ziņā - jaunajā studiju gadā RSU tika uzņemti 104 ārvalstu studenti, līdz ar to RSU ārvalstu studiju programmās kopumā zināšanas un praksi pašreiz apgūst 302 jaunieši no 18 pasaules valstīm. Tas ir lielākais ārvalstu studentu skaits RSU pēdējo 20 gadu laikā. Papildu informācija ir pieejama interneta mājas lapā www.rsu.lv.

Sekot līdzi Rīgas Stradiņa universitātes jaunumiem var arī sociālajos tīklos Twitter, Facebook, Draugiem.lv un YouTube.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV