Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

RSU sākusies pieteikšanās rezidentūras studiju programmā

Vineta Savicka, 01.07.2011. 10:14

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) ir sākusies pieteikšanās studijām programmā "Rezidentūra medicīnā", RSU Tālākizglītības fakultātē. Pieteikumi no potenciālajiem rezidentiem tiks pieņemti līdz 2011.gada 19.jūlijam.

Jevgēnija Livdāne, RSU Tālākizglītības fakultātes dekāne: "Studijas Rīgas Stradiņa universitātes rezidentūras programmā daudziem jaunajiem mediķiem šķiet vairāk nekā loģiska izvēle, jo, pirmkārt, RSU rezidentūras specialitāšu studiju programmas vada labākie RSU profesori un mācību spēki, kas ir attiecīgo medicīnas nozaru līderi ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē. Otrkārt, RSU rezidentūras studiju pamatvērtības ir nepārtraukta klīnisko un pētniecisko prasmju pilnveide, kā arī regulāra teorētisko zināšanu papildināšana ar jaunākām medicīnas atziņām. Un visbeidzot, - mūsu universitātes veikto aptauju rezultāti demonstrē - rezidentūras studiju laikā iegūtās zināšanas augsti tiek novērtētas RSU rezidentūras absolventu un viņu darba devēju vidū."

Rīgas Stradiņa universitātē ir iespēja specializēties 67 ārstu specialitātēs, piemēram, asinsvadu ķirurgs, alergologs, bērnu ķirurgs, internists, imunologs, plastikas ķirurgs, kardiologs, sporta ārsts un daudzās citās. Studijas rezidentūrā notiek Latvijas vadošajās klīnikās, moderni aprīkotās klīniskajās, mācību un zinātniskajās bāzēs. Rezidentiem ir iespējas, strādāt ar modernām tehnoloģijām un jau no 2012.gada, RSU rezidentiem būs iespēja apgūt dažādas sarežģītas medicīniskas manipulācijas Baltijā modernākajā RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā. Rezidentūras studiju ilgums 3-6 gadi, atkarībā no izvēlētās specialitātes. Piešķirtais grāds - speciālista kvalifikācija.

Par Rīgas Stradiņa universitāti:

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no vadošajām un modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. Tās 10 fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām jau 12 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. Rīgas Stradiņa universitātē kopumā studē vairāk nekā 6130 studentu no visas pasaules, turklāt 2010./2011.studiju gadā RSU ārvalstu studiju programmās kopumā zināšanas un praksi apgūst teju 400 jaunieši no 18 pasaules valstīm jeb aptuveni 7% no RSU studentu kopskaita. Tas ir lielākais ārvalstu studentu skaits RSU pēdējo 20 gadu laikā. Papildu informācija par RSU ir pieejama interneta mājas lapā www.rsu.lv. Sekot līdzi Rīgas Stradiņa universitātes jaunumiem var arī sociālajos tīklos Twitter, Facebook, Draugiem.lv un YouTube. Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu radio "Runā Skaļāk" - http://runaskalak.lv. Studijām 2011./2012.akadēmiskajā gadā RSU piedāvā 638 budžeta vietas medicīnas un veselības aprūpes jomā un 45 bezmaksas studiju vietas sociālajās zinātnēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV