Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Pamatstudijām Rīgas Stradiņa universitātē var pieteikties vēl līdz pat šīs nedēļas beigām

Edijs Šauers, 19.07.2011. 12:18

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) norit pēdējā nedēļa studiju pieteikumu iesniegšanai uz budžeta vietām un RSU finansētajām studiju vietām. Pieteikumus var iesniegt līdz piektdienai, 22.jūlijam. Savukārt uzņemšana maksas studijām turpināsies vēl par divām nedēļām ilgāk - līdz 5.augustam.

Atšķirībā no citiem gadiem, kad pieteikties studēt RSU varēja, iesniedzot dokumentus klātienē, šogad pieteikties apgūt RSU studiju programmas var arī, izmantojot elektronisko e-Uzņemšanas sistēmu. Turklāt ērtības labad tai var pievienoties, izmantojot vairāku internetbanku lietotāju pieejas datus, piemēram, bankas "Citadele" un "Nordea Latvija".

Apkopojot pieteikumu datus no uzņemšanas pirmās dienas, 4.jūlijā līdz trešdienai, 19.jūlijam, RSU bija saņēmusi 2349 pieteikumus. Lielākais pieteikumu skaits saņemts pamatstudiju programmā "Medicīna" - 648, tālāk seko "Fizioterapija" - 219, "Zobārstniecība" - 187, "Multimediju komunikācija" - 184, "Farmācija" - 127, kā arī saņemti pieteikumi citās programmās. Jāatzīmē, ka "Farmācijā" un "Zobārstniecībā" katrā ir tikai 25 budžeta vietas, tādējādi arī šogad šajās programmās solās būt vissīvākā konkurence par studijām budžeta programmā.

RSU piedāvā studēt 57 dažāda līmeņa studiju programmās, turklāt 718 budžeta vietās. Atšķirībā no citiem gadiem, 45 studiju vietas labākajiem studentiem sociālo zinātņu studiju programmās būs bez maksas. RSU šogad piedāvā pieteikties studēt 37 dažādās pamatstudiju programmās ar 638 budžeta vietām, no kurām lielākais skaits ir studiju programmā "Medicīna" - 250 budžeta vietas. Savukārt studēt maģistratūrā būs iespējams 15 dažādās programmās ar 40 budžeta vietām. Tāpat RSU piedāvā studēt doktorantūras nodaļā piecās studiju programmās ar 40 budžeta vietām. RSU mājas lapā internetā var detalizētāki iepazīties ar budžeta vietu sadalījumu un pieejamo studiju programmu klāstu: www.rsu.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV