Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

RTU notiks Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference

Egita Kancāne, 23.02.2010. 09:44

Šodien, 23.februārī, no plkst. 10 līdz plkst. 13 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, notiks ikgadējā Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference, kuras laikā RTU zinātnieki prezentēs 52 pētniecības projektus.

Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference RTU tiks organizēta posteru jeb plakātu sesijas formā. Pie katra posteru stenda būs iespēja satikt pētījuma autoru un uzdot viņam interesējošos jautājumus.

"Tieši pētnieku un ražotāju kooperācija šobrīd ir viens no izdzīvošanas ceļiem gan zinātnei, gan uzņēmējdarbībai. Ekonomiskā krīze varbūt pat ir labākais brīdis, lai investētu inovācijās. Pašlaik uzņēmumiem ir vitāli svarīgi paaugstināt savu konkurētspēju, lai tie spētu iziet globālajā tirgū ar uzlabotu pakalpojumu un produktu kvalitāti, augstu darba ražīgumu, jauniem produktiem un idejām. Tāpēc ceru, ka RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konference kalpos kā labs ideju forums, kur ieguvēji būs gan pētnieki, gan uzņēmēji, un ka tuvākajā nākotnē Latvija neaprobežosies ar svešu tehnoloģiju adaptāciju, bet gan ražos savas," saka RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra vadītāja Laila Eliņa.

RTU Inovāciju un jauno tehnoloģiju konferencē tiks prezentēti 52 pētījumi šādās nozarēs: arhitektūra, būvniecība, datorzinātne un informācijas tehnoloģijas, enerģētika un elektrotehnika, elektronika un telekomunikācijas, inženierzinātne, materiālzinātne un lietišķā ķīmija, transports un mašīnzinības.

RTU pētnieki iepazīstinās ar pētījumu, kura gaitā, izmantojot Līgatnē no makulatūras ražotu papīru, tika izveidots jauns pārklājums bionoārdāmā papīra iepakojuma ražošanai. RTU zinātnieki atklās, kā uzlabot LED gaismekļu funkcionalitāti un samazināt to ražošanas izmaksas, kā arī prezentēs Latvijas apstākļiem piemērotu jaunizstrādātu ielas LED gaismekļu barošanas bloku un tā ražošanas tehnoloģiju. Zinātnieki atklās, kā vasaras mājās, kas ziemā netiek apkurinātas, ar saules kolektora palīdzību novērst mitruma uzkrāšanos. Izstādes apmeklētāji uzzinās arī, kā dzeramā ūdens apgādes sistēmā novērst nogulumu rašanos un mazināt ūdens duļķainību. Tāpat izstādē tiks prezentētas arī imunomodulācijas metodes, ar kuru palīdzību var panākt paaugstinātu vakcinācijas efektivitāti, un daudzi citi pētījumu rezultāti.

Dalība konferencē ir bezmaksas.

Iegūt sīkāku informāciju par konferenci iespējams, sūtot e-pastu: itpc@rtu.lv, kā arī zvanot uz tālr.: 67089179.

Inovāciju un jauno tehnoloģiju konferenci organizē RTU Zinātņu daļa un RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV