Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Banku augstskolā noslēgusies Šveices Finanšu nedēļa Rīgā

Tatjana Mavrenko, 23.02.2010. 16:00

Banku augstskolā no 8. līdz 12.februārim norisinājās Šveices Finanšu nedēļa Rīgā sadarbībā ar Šveices Biznesa skolu. Nedēļas mērķis bija sniegt studentiem ieskatu par studiju, karjeras un sadarbības iespējām Šveicē. Starptautiskās Finanšu nedēļas dalībnieki bija studenti no vairākām Latvijas augstskolām, kuri visu nedēļu piedalījās dažādās lekcijās, apaļā galda diskusijās ar MBA studiju programmas "Starptautiskās finanses un banku darbība" absolventiem, Šveices vēstniecības Latvijā pārstāvi Urs Buhler, Šveices Biznesa skolas pasniedzējiem, un paralēli grupās gatavoja konkursa projekta prezentāciju- "Starptautiskā banku krīze".

Šveices Finanšu nedēļa notika pirmo reizi augstskolas vēsturē sadarbībā ar Šveices Biznesa skolu. Studentiem tā bija lieliska iespēja piedalīties dažādās lekcijās, kuras lasīja Banku augstskolas pasniedzēji Tatjana Mavrenko (lekcijas - Investments and Corporate Value) un Elchin Jafarov (Risk management) un Šveices Biznesa skolas pasniedzēji - Dr. Bert Wolfs (lekcijas - Swiss Banking System, Doing Business with Swiss; Swiss Tax System), Dr. Carl Gustav Malmstroem (lekcijas- International Finance) un Dr. Sudhindra Bhat (lekcijas - Seven Figures in Your Life, Wealth Management and its Opportunities in the World and Switzerland). Praktiskajā pieredzē par dzīvi, studiju un karjeras iespējām Šveicē, ar dalībniekiem dalījās Šveices Tirdzniecības kameras direktors Kaspar Bruno, Šveices Vēstniecības pārstāvis Urs Buhler un pasniedzējs Carl Gustav Malmtroem. Dalībniekiem bija arī lieliska iespēja tikties ar studiju programmas "Starptautiskās finanses un banku darbība" absolventiem, kuri ir vadošie finanšu un uzņēmējdarbības speciālisti.

Šveices Finanšu nedēļas dalībnieki komandās izstrādāja problēmas risinājumu tēmai "Starptautiskā banku krīze". Trīs labākās dalībnieku komandas saņēma atlaidi Banku augstskolas un Šveices Biznesa skolas sadarbības studiju programmai MBA MF "Starptautiskās finanses un banku darbība", Rīgā 2010.gadam. Žūrija, kurā bija Šveices Biznesa skolas pasniedzēji, par visveiksmīgāko projekta risinājumu atzina Eduarda Aksjoņenko, Andreja Firjana un Dmitrija Šeligina komandas prezentāciju, kuri ieguva pirmo vietu un 20% studiju maksas atlaidi. Otro vietu ieguva - Līga Kalvāne un Santa Zvejniece- 15% studiju maksas atlaidi un trešās vietas ieguvējas - Līga Kvjatkovska, Māra Fridrihsone un Santa Babauska saņem 10% studiju maksas atlaidi. Novēlam jauniešiem veiksmi arī turpmākajās aktivitātēs un studijās!

Sīkāka informācija par pasākuma norisi un turpmākām aktivitātēm - www.ba.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV