Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Rīgas Stradiņa universitātē sākas ikgadējā zinātniskā konference

Agnese Anševica, 17.03.2010. 10:03

Šonedēļ, 18. un 19. martā  Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiks ikgadējā zinātniskā konference, kurā pulcēsies un savus zinātniskos pētījumus prezentēs RSU medicīnas, veselības aprūpes un sociālo zinātņu zinātnieki - pasniedzēji, lektori, profesori, jaunie doktoranti u.c.

18.martā plkst.10.00 notiks konferences atklāšana un plenārsēde. Plenārsēdi atklās RSU rektors, profesors Jānis Gardovskis, ar zinātnisko lasījumu uzstāsies RSU Zinātņu prorektore, profesore Iveta Ozolanta. Pēc plenārsēdes sāksies konference ar mutvārdu un stenda referātu prezentācijām. Konference turpināsies nākamajā dienā - 19.martā no plkst.9.00.

RSU Zinātniskā konferencē šogad tiks prezentēti pētījumi gan sociālajās, gan medicīnas zinātnēs. Tiks skartas tādas tēmas kā: bioloģiskās novecošanas faktori Latvijas populācijā, bērnu mirstību un invaliditāti izraisošo faktoru izpēte, ļaundabīgo audzēju klīnisko un molekulāro īpatnību izpēte, politiskās, ekonomiskās, sociālās un tiesiskās sistēmas transformācijas Latvijā u.c. mūsdienās svarīgi un aktuāli jautājumi. Konferencē savus pētījumus prezentēs vairāk kā 820 RSU zinātnieki un kopumā tiks prezentēti vairāk kā 400 mutiskie un stenda referāti (salīdzinājumam, pagājušā gada Zinātniskajā konferencē tika prezentēti ap 300 referātiem).

RSU rektors, prof. Jānis Gardovskis: "RSU ikgadējā zinātniskā konference ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajām zinātniskajām tradīcijām, kas pulcē visu lielo RSU zinātnieku un studentu saimi. Tās mērķis ir informēt kolēģus par jaunākajiem universitātes zinātniskajiem projektiem gan sociālajās, gan medicīnas zinātnēs, un vienlaicīgi ir arī lieliska pieredzes apmaiņa, iespēja uzzināt sabiedrībā nozīmīgu pētījumu rezultātus un aktualitātes".

Papildu informācija:
Dzirciema iela 16, Rīga, LV-1007,
www.rsu.lv
tālr.: 67409223, 28643171
Agnese.Ansevica@rsu.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV