Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Studijām Rīgas Stradiņa universitātē pieteikušies vairāk nekā 400; visvairāk - medicīnā un zobārstniecībā

Edijs Šauers, 08.07.2011. 10:41

Šonedēļ, sākoties elektroniskai uzņemšanai, studijām Rīgas Stradiņa universitātē pieteikušies vairāk nekā 400 studēt gribētāju. Visvairāk pieteikumi saņemti pamatstudiju programmās "Medicīna" un "Zobārstniecība" - attiecīgi 105 un 40 elektroniskie pieteikumi.

Tālāk seko pamatstudiju programma "Multimediju komunikācija" - 32 pieteikumi, "Fizioterapija" - 30, "Žurnālistika" - 22, "Tiesību zinātne" un "Farmācija" - katrā attiecīgi 18, "Starptautiskās attiecības-Eiropas studijas" - 15 pieteikumi, kā arī saņemti pieteikumi citās programmās.

Kā norāda RSU uzņemšanas komisijas vadītāja Indra Treija: "Pirmās nedēļas rādītāji ir ļoti pozitīvi. Tendence liecina, ka šogad RSU pieteiksies līdzvērtīgs studētgribētāju skaits kā pērn, kad tika sasniegts rekordliels radītājs. Arī pērn populārākās studiju programmas RSU bija "Medicīna", "Zobārstniecība", "Fizioterapija", "Farmācija", "Multimediju komunikācija" un "Starptautiskās attiecības-Eiropas studijas". Uzņemšanas "karstākais laiks" gaidāms nākamnedēļ, kad vidusskolas skolēni uzzinās centralizēto eksāmenu atzīmes."

"Šonedēļ bija iespēja pieteikties tikai elektroniski, un lielais pieteikumu skaits liecina, ka RSU elektroniskās pieteikšanās sistēma ir sevi pilnībā attaisnojusi un ir ērti lietojama," stāsta Indra Treija, atgādinot, ka šogad RSU ieviesa elektronisko sistēmu "e-Uzņemšana", kas pieteikumus ļauj reģistrēt elektroniski, izmantojot internetu.

Elektroniskā uzņemšana RSU sākās pirmdien, 4.jūlijā, savukārt no pirmdienas, 11.jūlija varēs pieteikties klātienē iepriekšējo gadu absolventi, bet, sākot no trešdienas, 13.jūlija, to varēs darīt arī 2011. gada vidusskolas absolventi. Dokumentu pieņemšana RSU turpināsies līdz šī gada 22.jūlijam.

I.Treija atgādina, ka "pērn kopumā studijām RSU tika saņemti 2725 pieteikumi, kas bija aptuveni par 35% vairāk nekā gadu iepriekš. No tiem studijām medicīnā un veselības aprūpē tika saņemti 1904 pieteikumi, bet sociālajās zinātnēs tika saņemts 821 pieteikums. Pirms gada vissīvākā konkurence uz budžeta vietām bija zobārstniecības studiju programmā, kurā uz vienu valsts finansēto studiju vietu pretendēja teju 10 gribētāju."

RSU piedāvā studēt 57 dažāda līmeņa studiju programmās, turklāt 718 budžeta vietās. Atšķirībā no citiem gadiem, 45 studiju vietas labākajiem studentiem sociālo zinātņu studiju programmās būs bez maksas. RSU šogad piedāvā pieteikties studēt 37 dažādās pamatstudiju programmās ar 638 budžeta vietām, no kurām lielākais skaits ir studiju programmā "Medicīna" - 250 budžeta vietas. Savukārt studēt maģistratūrā būs iespējams 15 dažādās programmās ar 40 budžeta vietām. Tāpat RSU piedāvā studēt doktorantūras nodaļā piecās studiju programmās ar 40 budžeta vietām. RSU mājas lapā internetā var detalizētāki iepazīties ar budžeta vietu sadalījumu un pieejamo studiju programmu klāstu: www.rsu.lv.

Par Rīgas Stradiņa universitāti

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no vadošajām un modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. Tās 10 fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām jau 12 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. Rīgas Stradiņa universitātē kopumā studē vairāk nekā 6130 studentu no visas pasaules, turklāt 2010./2011.studiju gadā RSU ārvalstu studiju programmās kopumā zināšanas un praksi apgūst teju 400 jaunieši no 18 pasaules valstīm jeb aptuveni 7% no RSU studentu kopskaita. Tas ir lielākais ārvalstu studentu skaits RSU pēdējo 20 gadu laikā. Papildu informācija par RSU ir pieejama interneta mājas lapā www.rsu.lv. Sekot līdzi Rīgas Stradiņa universitātes jaunumiem var arī sociālajos tīklos Twitter, Facebook, Draugiem.lv un YouTube. Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu radio "Runā Skaļāk" - http://runaskalak.lv. Studijām 2011./2012.akadēmiskajā gadā RSU piedāvā 638 budžeta vietas medicīnas un veselības aprūpes jomā un 45 bezmaksas studiju vietas sociālajās zinātnēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV