Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

RTU atklās vasaras prakšu konkursu studentiem

Egita Kancāne, 31.03.2010. 17:37

Turpinot pagājušajā gadā veiksmīgi īstenoto projektu, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Hipotēku banka arī šogad rīko vasaras prakšu konkursu studentiem "Labā prakse".

Trešdien, 7.aprīlī, plkst. 15.30 RTU, Kaļķu ielā 1, 119.telpā, notiks preses konference, kuras laikā RTU, Hipotēku banka, studenti un uzņēmēji atklās konkursu "Labā prakse", kā arī sniegs informāciju par konkursa gaitu un studentu prakses iespējām uzņēmumos.

Vasaras prakšu konkursa "Labā prakse" mērķis ir popularizēt inženierzinātnes un veicināt studentu ieinteresētību un zināšanas izvēlētajā studiju jomā. Konkursam no 7.aprīļa līdz 7.maijam, iesniedzot projekta darbu, varēs pieteikties RTU studenti. Konkursā atlasītajiem studentiem vasarā būs iespēja iziet vienu mēnesi ilgu praksi vadošajos Latvijas uzņēmumos, kā arī saņemt 150 līdz 200 latu lielu stipendiju, kuru nodrošina konkursa atbalstītāji.

"Vasaras prakse RTU studentiem sniedz ļoti nozīmīgu pieredzi. Tā ļauj studentiem universitātē gūtās zināšanas izmantot praksē, kā arī paaugstina viņu kompetenci. Pagājušā gada vasaras prakšu rezultāti liecina, ka vairāki studenti ir pierādījuši savas spējas strādāt atbilstoši mūsdienu kompāniju prasībām un pēc prakses posma ir pieņemti darbā uzņēmumos," stāsta RTU Studentu parlamenta prezidents Artūrs Zeps.

Hipotēku bankas valdes locekle Baiba Brigmane: "Hipotēku banka kā valsts attīstības banka atbalsta inovatīvus projektus un drosmīgas idejas, un mēs redzam, ka tieši studentos ir liels potenciāls šādu jaunu, inovatīvu ideju radīšanā. Projekts "Labā prakse" mūsu skatījumā ir lielisks piemērs, kā atbalstīt nākotnes izcilos speciālistus jau šodien".

Vasaras prakses šovasar piedāvās AS "SAF Tehnika", SIA "GRUNDFOS Pumps Latvia", SIA RKF "NOOK LTD", SIA "Var C", AS "Dzintars", SIA "Microsoft Latvia", SIA "Citrus Solutions", SIA "DPA" u.c., kopumā nodrošinot vairāk nekā 25 prakses vietas.

Vasaras prakšu konkursu "Labā prakse" RTU organizē Hipotēku banka, RTU Studentu parlaments un RTU Attīstības fonds. Konkursa finansiālie atbalstītāji ir Hipotēku banka, SIA "Microsoft Latvia", SIA "Citrus Solutions", SIA "A-Dzīvība ", SIA "IBM Latvija" un Cēsu novada pašvaldība.

Pirmoreiz vasaras prakšu konkurss "Labā prakse" ar Hipotēku bankas atbalstu RTU tika organizēts 2009.gada vasarā, kad 11 RTU studenti devās viena mēneša praksē uz astoņiem uzņēmumiem Rīgā, Rēzeknē un Cēsīs.

Papildu informācija:

http://www.rtusp.lv 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV