Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Rīgas Stradiņa universitāti absolvē arvien vairāk studentu

Edijs Šauers, 14.06.2010. 11:50

Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) šajā mācību gadā absolvēs 1133 studenti, kas ir par 114 vairāk nekā pērn. 2009. gadā RSU absolvēja 1019 studenti. RSU absolventu izlaidumi notiks š.g. 17.jūnijā un 18.jūnijā, kā arī 15.jūlijā.

RSU Rektors, profesors Jānis Gardovskis: "Arvien pieaugošā interese studēt RSU tikai vēlreiz apliecina mūsu universitātes studiju augsto kvalitāti gan medicīnā un veselības aprūpē, gan sociālajās zinātnēs. Mums ir svarīgi, lai RSU absolventi būtu akadēmiski augsti izglītoti un, lai zināšanas, kompetences un prasmes, kuras tie apgūst studiju laikā, būtu pēc iespējas pietuvinātas reālajai situācijai darba tirgū. Universitātes studiju programmas ir veidotas tā, lai students pēc universitātes absolvēšanas pēc iespējas ātrāk atrastu darbu un, lai RSU diploms pats par sevi būtu kvalitātes zīme darba devēja vērtējumā."

Rīgas Stradiņa universitāte piedāvā studijas divos virzienos - medicīnā un veselības aprūpē un sociālajās zinātnēs. Medicīnā un veselības aprūpē bakalaura studiju programmās visvairāk studentu šogad absolvēs Eiropas struktūrfondu projekta programmā "Māszinības" - 207 studenti, kas RSU tiek realizēta pirmo gadu. Otrajā vietā ierindojas Medicīnas fakultātes studiju programmas "Medicīna" un "Pediatrija", kuru beigs 133 studenti. Pērn to absolvēja 121 students.

Savukārt sociālo zinātņu bakalaura studiju programmās visvairāk absolventu būs Komunikācijas fakultātes studiju programmā "Sabiedriskās attiecības" - 53 studenti, ka arī Eiropas studiju fakultātē studiju programmā "Starptautiskās attiecības - Eiropas studijas" - 36 studenti un studiju programmā "Eiropas ekonomika un bizness" - 35 studenti. Arvien vairāk izvēlas studēt arī RSU Juridiskās fakultātes studiju programmā "Tiesību zinātne", kuru šogad absolvēs 24 bakalauri.

Izlaidumi šogad notiks arī vairākās pirmo reizi realizētās programmās. Komunikācijas fakultātes bakalaura studiju programmā - "Organizāciju un menedžmenta socioloģija", Eiropas studiju fakultātes bakalaura studiju programmā "Starptautiskais mārketings un reklāma", kā arī Komunikācijas fakultātes maģistra studiju programmā - "Stratēģiskā un sabiedrisko attiecību vadība" un Rehabilitācijas fakultātes maģistra studiju programmā "Sociālais darbs". Minētās studiju programmas kopumā absolvēs 76 studenti.

RSU piedāvā apgūt arī doktorantūras programmas medicīnā, farmācijā, socioloģijā, politikas zinātnē un juridiskajās zinātnēs. RSU Doktorantūras studiju nodaļu šogad absolvēs 16 jaunie zinātnieki studiju programmās "Medicīna", "Farmācija" un "Socioloģija.

RSU piedāvātā izglītība ir augsti novērtēta Eiropā un ārpus tās robežām. Šogad RSU absolvēs 20 ārvalstu studenti, kas ir par 4 vairāk, nekā pērn, kad to bija 16. RSU pašreiz studē 211 ārvalstu studenti no 17 pasaules valstīm, piemēram, no ASV, Francijas, Igaunijas, Itālijas, Izraēlas, Kanādas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Nigērijas, Norvēģijas, Somijas, Polijas, Šrilankas, Vācijas, Zviedrijas. Visvairāk šogad RSU studē no Zviedrijas - 63 studenti, Vācijas - 53 studenti, Norvēģijas - 40 studenti, Lielbritānijas - 18 studenti un Šrilankas - 14 studenti.

Rīgas Stradiņa universitātē izlaidumi notiks 17. un 18.jūnijā, kā arī 15.jūlijā. 2010. gada 17.jūnijā, plkst. 11:00 - Medicīnas fakultātei, Doktorantūras nodaļai un Ārvalstu studentu nodaļai, plkst. 14:00 - Stomatoloģijas fakultātei un Farmācijas fakultātei, plkst. 17:00 - Rehabilitācijas fakultātei un Sabiedrības veselības fakultātei. 2010. gada 18.jūnijā, plkst. 12:00 - Eiropas studiju fakultātei, plkst. 16:00 - Komunikācijas fakultātei un Juridiskajai fakultātei. 2010. gada 15.jūlijā, plkst. 15:00 notiks izlaidums Māszinību fakultātei. Izlaidumi norisināsies Rīgas Stradiņa universitātes Aulā, Dzirciema ielā 16, Rīgā.

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no vadošajām un modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. Tās 10 fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām jau 12 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. Rīgas Stradiņa universitātē kopumā ik gadu studē vairāk nekā 6000 studentu no vairāk nekā 17 pasaules valstīm. Rīgas Stradiņa universitāte šogad atzīmēs 60. dibināšanas gadadienu. Papildu informācija ir pieejama interneta mājas lapā www.rsu.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV