Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Pieaug interese par studijām Rīgas Stradiņa universitātē

Edijs Šauers, 30.06.2010. 14:12

"Tuvojoties dokumentu iesniegšanas datumiem nākamajam mācību gadam, arvien straujāk pieaug jauniešu, viņu vecāku un dažādu darba meklētāju interese par studiju iespējām Rīgas Stradiņa universitātē. Kā liecina RSU Informācijas centra apkopotā informācija, interesentu telefona zvanu skaits šī gada jūnijā ir pieaudzis vidēji par 100 zvaniem dienā, salīdzinot ar šī gada maija mēnesi," informē RSU Informācijas centra speciālists Jēkabs Kavtaskins.

"Īpaši interesantu skaits palielinājies pēc Jāņiem. Tas skaidrojams ar to, ka noslēgušies vidusskolas eksāmeni un skolās bijuši izlaidumi, kā rezultātā jaunieši un it īpaši viņu vecāki jau daudz nopietnāk sākuši apsvērt turpmākās izglītības iespējas. Daudziem vecākiem sācies arī atvaļinājumu laiks, līdz ar to viņi daudz vairāk var pievērsties bērnu nākotnes plānošanai," intereses pieaugumu skaidro J.Kavtaskins.

"RSU Informācijas centrā telefoniski visbiežāk tiek jautāts par studiju prasībām, piemēram, kādi pārbaudījumi ir jākārto un kādos datumos tie ir plānoti. Tāpat ir interese par dažādām maģistra studiju iespējām. Gadās arī kuriozāki zvani, kad zvana cilvēki un interesējas, kā var nokārtot vidusskolas eksāmenus, kas nule kā noslēgušies, lai tomēr tiktu studēt augstskolā," norāda J.Kavtaskins, piebilstot, ka RSU Informācijas centra darbinieki ir augsti kvalificēti studiju procesa speciālisti, kas pārzina gan RSU studiju programmas un to pieteikšanās prasības, gan palīdzēs rast atbildes arī uz citiem ar studijām saistītiem jautājumiem.

J.Kavtaskins ir novērojis, ka šogad kā jauna tendence ir parādījusies bez darba palikušo cilvēku pieaugošā interese par studiju iespējām, kvalifikācijas celšanu un pārkvalificēšanos. "Zvana un interesējas bezdarbnieki, kuriem piešķirts kupons profesionālajai izglītībai par 1000 latiem, Tie ir cilvēki, kuriem jau ir bakalaura grāds un viņi vēlētos izmantot iespēju papildu studēt par piešķirto kuponu. Viņu interese visbiežāk ir par maģistra studiju programmām "Sociālais darbs", "Bizness un tiesības Eiropas Savienībā" un "Tiesību zinātne"."

Kā jauna tendence ir arī cilvēku vēlme telefoniski sarunāt tikšanos un ierasties RSU Informācijas centrā, noskaidrojot interesējošo studiju informāciju klātienē. Tas liecina, ka studiju izvēle tiek izdarīta, rūpīgi apsverot ieguvumus un zaudējumus, nevis emocionāli ļaujoties tendencei "tā dara visi".

RSU orientējas uz to, lai tās reflektanti būtu gan akadēmiski augsti izglītoti, gan lai šīs studijas būtu pēc iespējas pietuvinātas reālajai situācijai darba tirgū - lai students pēc universitātes pabeigšanas pēc iespējas ātrāk atrastu darbu un lai RSU diploms pats par sevi būtu kvalitātes zīme darba devēja vērtējumā.

Dokumentu pieņemšana studijām RSU sāksies š.g. 16.jūlijā. Pamatstudijām uz budžeta vietām tā ilgs līdz 23.jūlijam, savukārt pamatstudijām uz maksas vietām - līdz 6.augustam, bet maģistra studijām (gan uz budžeta, gan uz maksas vietām) - līdz 20.augustam. Detalizētāka informācija par RSU uzņemšanas kalendāru ir pieejama internetā: http://www.rsu.lv/studiju-iespejas/uznemsana/uznemsanas-kalendars

Lai uzlabotu informācijas pieejamību par studiju iespējām un citām aktualitātēm, Rīgas Stradiņa universitātē jau vairākus gadus darbojas Informācijas centrs. Tas atrodas RSU centrālajā ekā, Dzirciema ielā 16, Rīgā. Katrs interesants var griezties tajā ar jautājumiem par studiju iespējām, studiju maksām, jautājot gan klātienē, darba laikā 9:00-17:00, gan telefoniski vai izmantojot e-pastu. Informācijas centra tālruņa numurs - 67409105, e-pasts: infocentrs@rsu.lv.

Par Rīgas Stradiņa universitāti:

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no vadošajām un modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. Tās 10 fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām jau 12 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. Rīgas Stradiņa universitātē kopumā studē vairāk nekā 6000 studentu no vairāk nekā 17 pasaules valstīm. Rīgas Stradiņa universitāte šogad atzīmēs 60. dibināšanas gadadienu. Papildu informācija ir pieejama interneta mājas lapā www.rsu.lv.

Sekot līdzi Rīgas Stradiņa universitātes jaunumiem var arī sociālajos tīklos Twitter, Facebook, Draugiem.lv un YouTube.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV