Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Piektais ZZ Čempionāts norisināsies zem Fanu zīmes

Linda Igolniece, 01.03.2011. 15:10

Lai skolēnus pievērstu aktīvam dzīvesveidam un mudinātu vairāk sportot, Zelta Zivtiņa kopā ar jauniešu organizāciju Avantis un sabiedrībā populāriem cilvēkiem jau piekto gadu rīko lielākās Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts 2011. Šogad galvenā ZZ Čempionāta tēma ir fanošana un viss, kas ir saistīts ar to. Pieteikt savu klasi ZZ Čempionātam un saņemt pirmo uzdevumu var jau no šodienas, 1.marta, reģistrējoties www.zzcempionats.lv.

ZZ Čempionāts šogad tika atklāts Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā ar neparastu Sporta stundu, kur 10.f un 11.a klases skolēnus dažādās disciplīnās trenēja un ar īpašiem sporta noslēpumiem dalījās autosportists Haralds Šlēgelmilhs, basketbola kluba VEF Rīga spēlētāji Kristaps Janičenoks, Gatis Jahovičs, Dairis Bertāns un Andrejs Šeļakovs, savukārt prātu izvingrināt un futbola trikus apgūt palīdzēja raidījuma "Intelektuālā apokalipse. Būt vai nebūt" vadītājs Viesturs Dūle. Jestru apmācību par to, kā jāuzvedas un, kas jādara īstenam fanam, novadīja Ufo un ZZ jaunieši. Pasākums noslēdzās ar jautru stafeti, kā arī grupas PER un 10.f klases kopīgu muzikālo priekšnesumu, augstskolas Turība karsējmeiteņu pavadībā.

"Jauniešu piedalīšanās ZZ Čempionātā ir tikai apsveicama un es aicinu ikvienu skolēnu pieteikties šīm sporta un prāta spēlēm. Es no sirds apveicu Zelta Zivtiņu un Avantis par tik brīnišķīgu ideju un to, ka viņi veic tik svētīgu darbu Latvijas skolēnu fiziskās un garīgās veselības attīstībā. Pozitīvs ir fakts, ka ZZ Čempionāts ar katru gadu kļūst aizvien populārāks," teica Izglītības un Zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore Agra Brūne.

Ar sporta paraugstundu tika atklāta arī akcija "Slaveni sportisti skolās", kuras laikā sabiedrībā pazīstami cilvēki vadīs sporta stundas dažādās Latvijas skolās. Akcija tiek rīkota ar mērķi popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu skolēnu vidū. Sporta skolotāju lomās šogad iejutīsies basketbolists Kristaps Janičēnoks, vingrotājs Igors Vihrovs, autosportists Haralds Šlēgelmilhs, ūdens motosportiste Nellija Šlēgelmilha, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, futbolisti Marians Pahars un Vitālijs Astafjevs, hokejisti Lauris Dārziņš un Jānis Sprukts un basketboliste Gunta Baško.

"ZZ Čempionāta" pusfināli šogad notiks desmit Latvijas pilsētās – Valmierā, Madonā, Ludzā, Kuldīgā, Dobelē, Daugavpilī, Rīgā, Ogrē, Jelgavā un Liepājā. Savukārt maija beigās pusfinālā uzvarējušās klases sacentīsies par sportiskākās, drosmīgākās, atjautīgākās un radošākās klases titulu, kā arī vērtīgām balvām lielajā finālā Rīgā.

"Mēs no sirds vēlamies, lai pēc iespējas vairāk bērnu un jauniešu var izdzīvot superīgo piedzīvojumu, ko sauc par ZZ Čempionātu, tāpēc šogad esam ievērojami palielinājuši dalībnieku skaitu – pusfinālos varēs piedalīties 500 klašu, 400 vietā un uz finālu Rīgā varēs braukt 90 klases, 46 vietā. Ja uzskati, ka tava klase ir draudzīga un saliedēta – piesakies un piedalies!" aicināja Alise Avota, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja.

"ZZ Čempionāts" ir tradīcija, kas ik gadu vieno vairāk nekā 400 klases vai aptuveni 10 000 skolēnu no visas Latvijas. Sacensības šogad notiks jau piekto gadu un šogad tajās par uzvaru cīnīsies 500 klases jeb 12 500 skolēnu. Dalībnieku skaits sporta spēlēs tiek palielināts līdz ar augošo klašu pieteikumu skaitu- pagājušogad sacensībām pieteicās 1800 klases vai 45 000 skolēni.

Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts organizē Zelta Zivtiņa un jauniešu organizācija Avantis. ZZ Čempionātu atbalsta Tele2, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Skolu Sporta Federācija, Adidas, NP Foods „Everest", TREK velosipēdi no veikala Sport 2000, Ogres novada dome, Kuldīgas novada dome, Dobeles novada dome, Jelgavas novada dome, Daugavpils novada dome, Ludzas novada dome, Valmieras novada dome, Madonas novada dome, Latvijas Basketbola savienība, ceļojumu aģentūra „Ap Sauli", Ergo.

Par ZZ Čempionāta sacensībām informē LNT, Draugiem.lv, European Hit Radio, Inbox.lv, Sīrups, JCDecaux, Diena, Žurnāls Sports, Subbota, Sportacentrs.com, Novonews.lv, Diena.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV