Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Gaisa balonu festivāls 'LMT Kauss 2011' noslēdzies

Inta Poča, 15.08.2011. 09:23

Ar 13. augusta rīta lidojumu un krāšņu vakara programmu noslēdzās 13. starptautiskā gaisa balonu festivāla „LMT Kauss 2011" sacensības. Šogad prasmīgākais pilots bija lietuvietis Gintautas Mockaitis, kurš saņēma festivāla ceļojošo kausu un naudas balvu. Lai arī laikapstākļi šogad festivāla dalībniekus nelutināja un daudzus lidojumus nācās atcelt, tomēr organizatori ir gandarīti par Jelgavas iedzīvotājiem sarīkotajiem svētkiem.
Gaisa balonu festivāls 'LMT Kauss 2011' noslēdzies

Otro vietu ieguva viņa tautietis Zydrunas Kazlauskas, trešo vietu pilots no Krievijas Evgeny Chubarov. Meistarīgākā latviešu piloti bija jelgavnieki Gints Gailis un Kristīne Vēvere, kuri ierindojās attiecīgi septītajā un astotajā vietā.

"LMT Kauss 2011" piedalījās 25 gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Lietuvu pārstāvēja lielākais dalībnieku skaits – 14 komandas, tam sekoja 10 Latvijas un viena Krievijas komandas. Festivāla ietvaros notika trīs sacensību lidojumi, kuros piloti veica dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumus.

Jau tradicionāli festivālā notika arī vairāki skaisti gaisa balonu šovi – degļu šovs un gaisa balonu nakts spīdēšana – un noslēgumā krāšņa uguņošana. Kā katru gadu, arī Jelgavas pilsētas viesi un iedzīvotāji ar sajūsmu vēroja gaisa balonu lidojumus un priecājās par pilsētā notiekošajiem svētkiem.

„LMT Kauss 2011" piedāvāja arī izklaides programmu ar vakara koncertiem, kuros piedalījās gan jauni, gan pazīstami mūziķi – Otra Puse, Nikolajs Puzikovs, Lauris Reiniks, Forte, Kaža, Credo, Apvedceļš u.c.

Festivāla organizatori saka lielu paldies festivāla atbalstītājiem un dalībniekiem, un īpašs paldies Jelgavas pilsētai un tās iedzīvotājiem, kas tik brīnišķīgi uzņēma festivālu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV