Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Latvija tomēr piedalīsies Eirovīzijas konkursā

LETA, 19.01.2009. 16:58

Latvijas Televīzija (LTV) šogad tomēr piedalīsies Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā, kas maijā norisināsies Maskavā.
Latvija tomēr piedalīsies Eirovīzijas konkursā

LTV Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Mārtiņš Pučka aģentūru LETA informēja, ka, pateicoties sponsoriem, ir rasts finansējums, lai Latvija varētu piedalīties Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Šīs nedēļas laikā LTV sola arī paziņot, kādā veidā tiks izlemts, kurš pārstāvēs Latviju Maskavā notiekošajā Eirovīzijas konkursā.

LTV ar Eirovīziju saistīta kopš 1998.gada, kad pirmo reizi pārraidīja šo konkursu LTV ēterā. Savukārt Latvijas mākslinieki Eirovīzijā piedalās no 2000.gada, kad "Prāta vētra" ieguva trešo vietu.

Pērn Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja apvienība "Pirates of the Sea", kas kopsummā saņēma tikpat punktu, cik Gruzijas pārstāve Diana Gurtskaja, tādējādi abas dziesmas dalīja 11. un 12.vietu.

Savukārt 2007.gadā Latviju konkursā pārstāvēja tenoru apvienība "Bonaparti.lv", kas ierindojas 16.vietā, gluži tāpat, kā gadu iepriekš grupa "Cosmos".

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē saistībā ar valdības lēmumu LTV samazināt valsts dotāciju par 2,4 miljoniem latu Eirovīzija bija viens no projektiem, no kura krīzes budžeta apstākļos LTV bija spiesta atteikties.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV