Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Tuvojas eksperimentālās mūzikas festivāls „Skaņu mežs”

Renāte Auziņa, 19.03.2009. 17:33

Ar izsmalcinātu programmu šopavasar atgriežas ikgadējais mūzikas festivāls Skaņu mežs – jau septītais pēc skaita. Šogad „Skaņu mežs” notiks 15.-16. maijā Rīgas Mākslas telpā, Kungu ielā 3, un 22.-23. maijā Anglikāņu baznīcā, Anglikāņu ielā 2A, kur būs īpaša programma.
Tuvojas eksperimentālās mūzikas festivāls „Skaņu mežs”

Pilna programma un biļešu cenas, kas būs zemākas kā pērn, tiks atklātas tuvākajā laikā, kad mākslinieki sniegs galīgo apstiprinājumu. Taču jau tagad ir zināms, ka mūzikas gardēži varēs baudīt tādu izcilību kā islandieša Johana Johansona un grupas „Múm” čellistes Hilduras Gudnadotiras koncertu.

Īpaši lepojamies ar leģendārās amerikāņu grupas „SUNN O)))” dalību festivālā - tā ir kulta grupa, kas ar savu mistisko, minimālistisko un unikālo metāla mūzikas interpretāciju ir šajā žanrā īstenojusi (burtiski) lēnu revolūciju. Iespējams pilnīgi pamatoti saka, ka, ka „SUNN O)))” piederot lēnākā un zemākā un skaņa pasaulē. „Q Magazine” ir nosaukusi viņu albumu „White1” kā visu laiku astoņpadsmito smagāko albumu, apspējot  „AC/DC” albumu „Back in Black” un ierindojoties tieši zem „Aphex Twin” albuma „...I Care Because You Do”. Grupas nosaukums aizgūts no „SUNN O)))”  ģitāras pastiprinātājiem, kas spēj izdot ļoti zemu skaņu.

Jābilst, ka „SUNN O)))” Shoshin/Grimmrobes koncerts, ar ko viņi atzīmē ar savai desmitajai jubilejai veltītā albuma „Monoliths & Dimensions” iznākšanu, ir īpaši ekskluzīvs. Viņi sniegs tikai sešus, vizuāli, skaņas un atmosfēras ziņā ļoti iespaidīgus koncertus, no kuriem visi, izņemot Rīgu, būs Eiropas lielākajās galvaspilsētās.

Informācija: www.skanumezs.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV