Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Nevainīgs zviedru grupas „The Concretes” disko rokmūzikas ritmos

Ieva Puķīte, 23.05.2009. 17:57 | komentāri (1)

Andrejsalas peldošā darbnīca ir kā sala, kā kūrorts, uz kuru aiziet pēc rokenrola izslāpušajiem, tāpat kā mūsdienās tiek piedāvātas neskaitāmi daudz vietas, kur attīrīt ķermeni ar SPA vai peldoties smaržūdens vannās. Tāpēc arī, aizejot uz šo nu jau ar vēsturi un nostāstiem apaugušo vietu, vienmēr būsi drošs, ko satiksi, ko klausīsies, kādu atmosfēru ballīte solās piedāvāt. Šeit arī 22. maijā zviedru grupa „The Concretes” sniedz savu otro koncertu Latvijā. Šis apstāklis ir arī par iemeslu tam, lai koncertu, kam sākums paredzēts 21:00, drīkst sākt 22:00, jo peldošās darbnīcas interjers piedāvā neskaitāmi daudz iespējas arī bez mūzikas baudīšanas. Uz klāja var ne tikai skatīties uz mēnesi vai Daugavu, bet arī iepazīties, satikt senus draugus, aiziet uz citām darbnīcām, jo Andrejsalas teritorijā piektdienas vakarā nekad nevarēsi justies viens.
Nevainīgs zviedru grupas „The Concretes” disko rokmūzikas ritmos

Pavisam nesen savu mūziķa karjeru sākušais El Mars ar savu radošo komandu ir kopējās atmosfēras un zviedru grupas iesildītājs. Pareizāk sakot, tas ir Goran Gora, kas šoreiz iejuties dīdžeja lomā. Bet uz skatuves El Mars.  Ja kādam ir palaimējies dzirdēt zviedru grupu „The Concretes” 2007. gada uzstāšanos Latvijā „Positivus” festivālā vai iepriekš ir paklausījies viņu dziesmas ierakstos, nojauš, ka iesildītāji ir jauki, bet pārāk akustiski, lai iesildītu disko mūzikas pārstāvjus zviedrus. Tāds arī iespaids rodas no El Mars uzstāšanās. Mīļi, jauki, akustiski, bet gribētos, lai varētu arī kājas pacilāt ritmā.

Uznākot grupai „The Concretes”, telpa pēkšņi piepildās ar cilvēkiem un uz aktīvu līdzi jušanu neviens nav jāmudina. Un zviedri sevi ir attaisnojuši. Blondā grupas soliste Lisa Milberga, mazliet nevainīgi smaidot, pasaka, ka viņai Rīga patīk. Jā, un liekas, ka mums viņi arī. Jaucot disko, popu un indie mūzikas ritmus, iznāk tāds nevainīgs disko piesitiens, kurā iejaucas pozitīvs vieglums par dzīvi. Liekas, ka viss tik tāds joks, tai pat laikā nevar nepamanīt ziemeļniecisko smagumu un rokmūzikai raksturīgo skarbumu.

Pēc trešā uzsauciena uz skatuves grupa paziņo, ka viņiem nav vairāk ko spēlēt! Mēs jūs tik ļoti mīlam, ka atdevām visu, kas mums bija paņemts līdzi. Liels paldies, ka atnācāt, gribētu jūs visus redzēt arī nākamo reizi, kad te būsim! Un vai zinājāt, ka drīz izdosim albumu? Tad nu, mīļie, esiet pacietīgi un turpiniet dejas dīdžeja pavadībā. Uz ko dīdžejs Goran Gora noreaģē perfekti – atskan "ABBAs" dziesma „Dancing queen” un visiem atkal ir labi.

Jā, katrai tautai ir sava mentalitāte un kultūras pieredze, ko spilgti var izjust caur viņu sacerēto mūziku. Gribi zināt, kā dzīvo zviedri, norvēģi, spāņi, latvieši? Paklausies viņu mūziku, tad sapratīsi. Un zviedri ar savu mūziku neapzināti vai varbūt apzināti rada ziemeļnieciski vijīgu, bet smalku sajaukumu.

Foto: Armands Kanaviņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV