Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

„Pearl Jam” atklāj albuma iznākšanas datumu

Ilze Malaševska, 30.07.2009. 14:25

21. septembrī iznāks grupas „Pearl Jam” albums „Backspacer”, bet jau šobrīd grupas oficiālajā mājas lapā ir iespēja noklausīties pirmo albumā iekļauto singlu „The Fixer”.
„Pearl Jam” atklāj albuma iznākšanas datumu

Šobrīd grupa plāno sadarboties ar „QTheMusic.com”, lai albums „Backspacer” būtu pieejams visiem klausītājiem, savukārt grupas mājas lapā www.pearljam.com ir iespēja pasūtīt albumu pirms tas vēl ir nonācis mūzikas veikalu plauktos. Albuma vizuālo noformējumu veido Toms Tomorovs (Tom Tomorrow), kas ir politisks karikatūrists un grupas labs draugs.

„Pearl Jam” ir amerikāņu rokgrupa, kura 1990. gadā dibināta Sietlā, Vašingtonas štatā. Kopš pašiem grupas pirmsākumiem tās sastāvā ir vokālists Edijs Veders, basģitārists Džefs Aments, ritma ģitārists Stouns Gosārds un vadošais ģitārists Maiks Makkrīdijs, bet kopš 1998. gada bundzinieks ir Mets Kamerons (grupa „Soundgarden”).

Grupa 1990. gadu sākumā kļuva par vienu no grandžmūzikas kustības aizsācējiem un tika daudz kritizēta, it īpaši to darīja grupas „Nirvana” līderis Kurts Kobeins. „Pearl Jam” tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām 1990. gadu rokgrupām. Pasaules uzmanību tā izpelnījās 1991. gadā ar savu debijas albumu “Ten”. “Pearl Jam” kopā ir izdevuši astoņus studijas albumus, četrus koncertierakstus, kā arī divas dziesmu izlases, visi grupas albumi pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 60 miljonu eksemplāru tirāžā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV