Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Rīgā koncertēs indīpopa spīdekļi "YΔCHT"

Renāte Auziņa, 09.09.2009. 12:43

Indīpopā šobrīd nav daudz “karstāku” vārdu kā Ņujorkas izdevniecības DFA jaunie elki, elektro duets "YΔCHT" (viņi uzstāj, ka nosaukums jāraksta ar lielajiem burtiem), kas sava nupat izdotā albuma "See Mistery Lights" tūres ietvaros koncertēs Rīgā. Šis "Skaņu meža" koncertstērijas "Prieka māja" ietvaros organizētais koncerts būs arī pēdējais viņu Eiropas tūrē, vasarīgi bezbēdīgs akcents rudenī.
Rīgā  koncertēs indīpopa spīdekļi  "YΔCHT"

Tādi popmūzikas novatori kā dziesminieks Devendra Banharts, Deivs Longstrets no "Dirty Projectors", Džeimss Mērfijs no "LCD Soundsystem" un grupa "Architecture in Helsinki" ir aicinājuši "YΔCHT" dibinātāju Džonu Behtoltu strādāt ar viņiem un ir izteikuši šim Portlendas duetam augstāko atzinību. Jūsmīgus vērtējumus "YΔCHT" veltījuši arī vairāki mūzikas ietekmīgākie mediji.  Respektablais portāls "Pitchfork Media" ievietojis "YΔCHT" pēdējo albumu Best New Music sarakstā un nodēvējis to par triumfu. Savukārt izdevums "Idolator" pat iet tik tālu, ka nosauc "YΔCHT" par kultu. Varbūt precīzāks būs "Village Voice" raksturojums, - “Dejošana un domāšana vienlaicīgi – tā ir viņu lieta”, vai arī "Rolling Stones" un "Billboard" vērtējumi, - “precīzi programmēta digitālā ausu konfekte” un “sapņainas popdziesmas, kas izklausās kā artefakti no citas planētas”.

"DFA", kas izdod "YΔCHT", ir, tā teikt, inteliģentās deju mūzikas (nejaukt ar IDM) flagmanis, pazīstams ar tādiem māksliniekiem kā "LCD Soundsystem", "Hot Chip" un "Black Dice". "YΔCHT" dibinātāji ir Džona (Jona) Behtolts, bijušais dueta "The Blow" dalībnieks, un Klēra L. Evansa.

Koncerts notiks 17.oktobrī (sestdiena) un tā norises vieta un biļešu pārdošana tiks izsludināta drīzumā.

Informācija: www.skanumezs.lv, www.teamyacht.com

Pie reizes atgādinām, ka nedēļu pēc "YΔCHT"  – 24.oktobrī - "Skaņu mežs" rīko Teksasas ambientās ģitārmūzikas leģendu "Stars of the Lid" koncertu. Tā savukārt ausis veldzēs Braiena Īno (kas arī ir viens no "YΔCHT" favorītiem) un postroka faniem. 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV