Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis koncertā "Marimba Dance"

Ilze Malaševska, 02.10.2009. 13:46 | komentāri (1)

1. oktobrī Lielajā Ģildē ar koncertprogrammu "Marimba Dance" uzstājās sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe un pianists Raimonds Petrauskis. Šis bija Latvijas koncerttūres noslēdzošais koncerts, kuru apmeklēja arī valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi.
Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis koncertā "Marimba Dance"

Galerijas:

Lielajā ģildē notikušais „Marimba Dance” tūres noslēguma koncerts muzikāli tika dalīts divās daļās – pirmajā daļā klausītājiem bija iespēja iepazīties ar albumā „Marimba Dance” iekļautajām kompozīcijām, savukārt otrās daļas muzikālā noformējuma mērķis bija ļaut dzirdēt tradicionālāku mūzikas instrumenta - marimbas – skanējumu, izpildot populārākas kompozīcijas, to skaitā arī dziesmu no komponista Raimonda Paula mūzikla „Kerija”.

Par lielu pārsteigumu koncerta apmeklētājiem kļuva tieši komponista Raimonda Paula pievienošanās uz skatuves esošajiem mūziķiem, lai kopīgi izpildītu skaņdarbu. Iespējams, tieši šajā mirklī daudziem no zālē sēdošajiem tapa skaidrs, kāpēc uz skatuves atrodas divi flīģeļi. Cītīgākie klausītāji varēja mēģināt salīdzināt šī skaņdarba skanējumu ar oriģinālo mūzikla dziesmu,  tomēr interesanti bija vērot Raimonda Petrauska un Raimonda Paula saspēli, pat brīžiem jautājot sev, cik daudz Raimonds Pauls ļaujas improvizācijai un vai kaut kas ir „nogājis greizi”? Izdzīvojot šo skaņdarba dinamisko skanējumu un to faktu, ka pats maestro ir uz skatuves, aplausi, pēc pēdējo instrumentu radīto skaņu izskanēšanas, nerimās. Tie atkārtojās tik intensīvi un dinamiski, ka maestro pat vairākas reizes bija pametis skatuvi, lai tur, aplausiem skanot, atkal atgrieztos. Tikpat ilgi aplausi nerimās, kad Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis izpildīja pēdējo tūres „Marimba Dance” noslēguma koncerta programmā iekļauto dziesmu.

Foto: Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV