Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Latvijas Televīzija piedalīsies Eirovīzijā

Ieviņa Ancena, 15.12.2009. 10:29

Latvijas Televīzija piedalīsies Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā, kura fināls notiks 29. maijā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo.
Latvijas Televīzija piedalīsies Eirovīzijā

Tāpat kā pagājušajā gadā, visas ar konkursu saistītās izmaksas LTV plāno segt no piesaistītajiem sponsoru līdzekļiem.

„Eirovīzija ir vienīgais tik plaša mēroga starptautiskais projekts, ko no visām televīzijām Latvijā realizē tieši Latvijas Televīzija. No tā nevēlamies atteikties arī krīzes budžeta apstākļos,” uzsver LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Viņš arī akcentē, ka mūsu mūziķiem Eirovīzija ir viena no lielākajām iespējām nokļūt starptautiskajā apritē, paplašinot klausītāju auditoriju, veicinot Latvijas kultūras eksportu un popularizējot mūsu valsti. Īpaši svarīgi tas ir pašreizējā situācijā, kad Latvijas ekonomikas attīstībai, tostarp kultūras procesu veicināšanai un mākslas norišu pieejamībai, jāpieliek jo lielākas pūles un resursi. „Lielākā daļa skatītāju gaida šo konkursu, ko pierāda fakts, ka vairākus gadus pēc kārtas Eirovīzijas fināls bijis skatītākais raidījums Latvijā,” ir pārliecināts E. Kots.

No šodienas Latvijas Televīzija sāk aktīvu darbu pie nacionālās atlases kārtības izveides. Konkursa Nolikumu LTV publiskos pēc nedēļas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV